Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Imma i el Joan, d’esquerres de debò?

|

- Publicitat -

Una de les frases més sensacionals que s’han escoltat en els darrers temps en la política catalana fou la dita per l’Imma Mayol en la qual es declarava antisistema. Quina barra va pensar molta gent! La parella formada pel Joan Saura i l’Imma Mayol cobren entre tots dos al voltant de 260.000 euros bruts a l’any, el que representa uns 13.000 euros nets al mes (considerant catorze pagues). Probablement, malgrat vestir-se en botigues de luxe del Passeig de Gràcia, poden arribar folgadament a final de mes.
És molt còmode, però també d’un gran cinisme, declarar-se antisistema amb aquest nivell d’ingressos i un cotxe oficial (s’entén que un pel Joan i un altre per l’Imma) a la porta. Encara és més escandalós quan les xifres de l’Agència Tributària espanyola assenyalen que el 49,7% dels assalariats catalans es poden considerar mileuristes, atès que cobren com a màxim 1.000 euros bruts mensuals (per 14 pagues). En el cas de les dones assalariades, el percentatge de mileuristes encara és més elevat, atès que s’enlaira fins el 61,3%. I aquests percentatges, malauradament, encara són més alts entre els més joves, fet que provoca que tinguin grans dificultats per emancipar-se.

Per tant, Imma, una mica de decència i no et declaris antisistema cobrant del sector públic un sou elevadíssim, que en el món privat ni tan sols podries somiar cobrar-lo. A més, en una entrevista durant la campanya electoral de les municipals vas afirmar que el Joan i tu pagueu una hipoteca de 1.700 euros mensuals. Dóna gràcies a Déu (o en teu cas Imma, potser a Iosiv Stalin, que tenia com a veritable cognom Djugashvili i que fou secretari general del Partit Bolxevic des de 1922 a 1953, així com primer ministre i generalíssim dels exèrcits bolxevics de 1941 a 1953), ja que moltes parelles catalanes ni tan sols guanyen entre els dos aquesta quantitat cada mes.

Publicitat

L’Imma i el Joan, d’esquerres de debò? Inclús plantejar-se la pregunta és un sarcasme! Seria millor dir, l’Imma i el Joan, uns espavilats de debò!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut