Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Canal 9, la nostra?

|

- Publicitat -

Fa uns quants dies ningú s’hauria imaginat que estaríem defensant RTVV. “Canal 9, la nostra?” Des de quan?

Canal 9 no va nàixer amb intenció vertebradora, ni per a promoure la nostra cultura, ni defensar la nostra llengua.
Canal 9 va nàixer de la mà del poder polític i de la mà d’aquest ha caminat: començant per la llista de vocables prohibits per Amadeu Fabregat per ser “excessivament catalanistes” http://elpais.com/diario/1990/08/19/radiotv/651016804_850215.html), seguida per la censura d’intel•lectuals i músics valencians, i la manipulació i la desinformació de la nostra realitat.

Publicitat

Canal 9 ha viscut d’esquenes al nostre poble, i precisament han sigut aquestes veus silenciades les que han omplert places i carrers per a donar suport als treballadors de RTVV i reivindicar una televisió pública, de qualitat i en valencià.

Pensar que el tancament de Canal 9 ha sigut una solució encertada perquè era una cova de lladres, és caure en el joc fàcil de culpar als de baix i no als de dalt. La decisió del govern ha estat una demostració de força a la justícia, i un avís per a la classe treballadora perquè pensen les repercussions abans de reivindicar els seus drets. 

Dir-nos que no hi ha diners, i que triem entre sanitat i educació o televisió pública és pixar-nos a la cara, i dir-nos que està plovent. Els valencians necessitem una RTVV sense censura i manipulació, i hui els treballadors estan demostrant que eixa televisió és possible, perquè estan donant veu a un poble ben viu, que reivindica amb veu pròpia que la televisió dels valencians és nostra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut