Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Quatre voltes rebel.

|

- Publicitat -

Hem iniciat un camí. Un camí esperançador, de lluita i de llibertat. Estem portant el país a la revolució més gran que s’ha esdevingut: ser un nou estat lliure i sobirà. El passat 27 de setembre vam decidir i d’una forma ben clara, independència. Molts, per això, poden pensar que té poc sentit presentar-nos a aquestes eleccions però és necessari implicar-nos, seguir construint el nostre projecte i animar la gent a votar-lo per no deixar que partits com Ciutadans s’apropiïn de la veu catalana. Hem de seguir demostrant que el nostre mandat democràtic segueix endavant fermament. No ens cansarem de repetir, a Madrid, i on faci falta, que no hi ha marxa enrere, que caminem cap a la República catalana. Per això la nostra representació al Congrés és tan important.

Però aquesta revolució ha d’anar més enllà. Volem capgirar el país, renovar la política i els discursos i dur a terme els nostres ideals per aconseguir el país que somiem. I les dones hem de ser la veu d’aquesta revolució, d’aquests canvis. Fa anys, molts anys, que lluitem: per una societat igualitària on hi estiguem realment representades; per un dia a dia on no hàgim de lamentar una altra dona assassinada per la violència masclista; per gaudir dels espais públics amb total seguretat i tranquil·litat, per unes condicions de feina on no hàgim de triar entre formar una família o treballar… Ara, en el moment de construcció d’una nova Catalunya, el nostre paper és essencial i cal ser presents en cada debat, en cada decisió, en cada lluita i, per tant, també en la parada del camí que ens porta a Madrid.

Publicitat

Maria Mercè Marçal deia: “A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.” Jo, en el meu cas, n’afegiria un: ser jove; quatre voltes rebel. Les nostres responsabilitats com a dones joves són incommensurables, som el futur i hem de saber-ne estar a l’altura. Per això, la nostra mirada, la nostra il·lusió i les nostres opinions són indispensables. Les dones joves som indispensables.
A les nostres mans està la revolució, la rebel·lió.

Anna Chillida Fibla
núm. 5 al Congrés per Tarragona
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut