Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les Corregudes al Llit

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana, s’han tornat a fer corridas de bous a Barcelona. Dic corridas perquè fins avui que ho he cercat al diccionari d’en Moll no sabia com es deia en català aquesta festa tan nostrada. El cert és que em vaig adonar que es produïa aquesta carnisseria gràcies a la televisió del nostre país, no faré cap comentari sobre l’evident ús polític d’aquest acte perquè és massa evident i crec que si els espanyols han de menester aquesta mena d’actes de tant poca moralitat és que anem pel bon camí.

A TV3 explicaven com el Juli el Joaqui o la mare que els va parir mataven uns animals pel goig d’uns sàdics que havien pagat una barbaritat (mai millor dit) per una entrada. Entre aquests sàdics, Serrat, Sabina, la Duquessa d’Alba, Mercedes Milà, etc, que explicaven que això era art i demés idiotades que ningú amb dos dits de cap es pot creure.

Publicitat

Els bous són els únics animals exclosos de la legislació que protegeix els animals a l’Estat Espanyol. A cada llei o reglament relatiu a la protecció dels animals s’inclou una disposició que diu que no serà d’aplicació en el cas dels bous. És a dir, aquest animal que segons quins individus s’estampen a les samarretes, es posen en adhesius i que apareix a les carreteres, aquest animal noble orgull d’Espanya és l’únic que no mereix la protecció de la legislació. Estranya manera d’estimar. Jo dic que ha de ser una putada ser un bou a l’Estat Espanyol, si ets una mosca, una rabosa o un conill potser tindràs alguna mena de protecció, si ets un bou no.

Crec que com Barcelona declarada ciutat antitaurina, tot el país s’hauria de declarar antitaurí. Que passa amb els senyors d’Esquerra Republicana i d’Iniciativa per Catalunya? perquè no demostrem que també en això són diferents? És què uns vots a segons quins pobles amb correbous, bous envolats i vaques boges valen més que el respecte als animals i actua amb certa moralitat?.

Potser el que realment els hi agrada a aquesta gent casposa que van a vore els bous a les places, són les banyes, jo com li deia ja de menut a mon pare: “Papa, les corregudes al llit”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut