Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Referèndum a Euskal Herria – Referèndum als Països Catalans

|

- Publicitat -
L’altre dia en un míting de sobirania i progrés un senyor de Banyoles, (quina Vila més bonica) em demanava que passarà si els espanyols suspenen l’autonomia al País Basc si el Lehendakari fa el referèndum. Jo li vaig contestar que res, que després d’assassinar-nos, cremar-nos ciutats, canviar-nos els llinatges, prohibir-nos la nostra llengua, invalidar el nostre dret i xuclar-nos la sang com a sangoneres, ara només els hi queda suspendre l’autonomia, pobrets… Després de 300 anys i els catalans encara som ací, i tornem com un malson, com l’etern retorn, i l’amenaça és que ens suspendran l’autonomia, !!!ui ui ui quina por !!!!!
 
No puc evitar una mena d’enveja sana dels bascos, que tenen un Lehendakari digne successor d’Agirre i representant dels valors dels seu poble i del seu país, qui ni tant sols amb el PP a Madrid amenaçant d’empresonar-lo va trair el seu programa, la seva paraula i al seu poble. Ibarretxe és una d’aquelles persones que dignifiquen el càrrec que ostenten i doten de contingut i orgull la institució, és una persona que demostra que és el president d’una nació i que fa sentir orgull als ciutadans d’ Euskal Herria de ser bascos.
 
Però també tinc enveja sana de que hagi una força política al Parlament Basc que reclama el referèndum per tota Euskal Herria, és a dir, per Nafarroa i Iparralde, perquè són part del seu país, perquè entenen que el País Basc és una part de la seua Pàtria no el tot, i sense els seus germans navarresos o d’Iparralde no entenen la independència, la consulta, la selecció nacional o el que siga. Només espere que qualque dia al Principat de Catalunya hagi un partit que defense la possibilitat de que la gent del País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord i la Franja pugan tenir el dret democràtic a triar en l’Estat que volen viure. Potser hauríem de començar per tenir un digne successor dels Presidents Macià i Companys, a qualsevol govern dels Països Catalans, i no personatges que són presidents de les Generalitats com si fossin presidents d’una diputació o del patí de ca seva, però mentres aquest representant no arriba, som els ciutadans que hem de lluitar per fer possible aquesta realitat, des de tots els estrats possibles, amb jo podem comptar com a molta gent de Banyoles o d’altres poblacions d’arreu dels Països Catalans, endevant.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut