Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El pi de les tres soques d’Ebo

|

- Publicitat -

El cap de setmana passat vaig trobar al meu sogre disgustat. En Pasqual és un home que estima la natura, la muntanya i el seu país, és una d’aquelles persones com deia Atahualpa Yupanqui, que més que tenir terra, la terra els té a ells. Doncs bé, diumenge m’explicava dolgut que a la Vall d’Ebo (Marina Alta) hi havia un pi centenari de tres soques. El pi sembla ser que era una arbre mític ja que a les muntanyes de la Marina no hi ha pins de dues soques i de tres cimals només hi havia aquest a tot el País Valencià. L’arbre centenari era conegut generació rera generació i servia com a mitjà de guia a les persones que anaven a la muntanya i que al·lucinaven quan veiem aquest fenomen de la natura.

 
Doncs bé, el pi de les tres soques d’Ebo, ara només en té una. Sembla ser que aquest arbre podia tenir una simbologia catalanista (3 soques – 3 països catalans) com el pi de Berga, i és clar a la Marina Alta això no hi podia ser, i per tant ara només té un cimal, el del Reyno de Valencia.  Coincidint amb la tala de l’arbre, al Cap i Casal del País Valencià les Nacions Unides discutien sobre el canvi climàtic, i el PP deia que la Comunidad Valenciana serà pionera en la conscienciació i en el respecte a la natura, els hi va faltar dir sempre i quan la fauna o la natura no puga ser entesa com un símbol d’unió entre els catalans del nord i els del sud.
 
Només espere que algú de la Vall d’Ebo o de la Marina faci públic aquest acte de vandalisme i que si alguna persona amb vertadera consciència nacional al Principat i amb capacitat de mobilització llegeix aquest article faci qualque aplec catalanista al mític pi de les tres soques de la Vall D’Ebo, per ara si convertir-lo en un símbol de resistència i unitat nacional.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut