Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Fallerets no cremeu al Rei

|

- Publicitat -
Amb tot el tema de la crema de fotos dels rei s’ha tornat a posar de manifest la importància dels símbols de les Nacions i dels Estats ja que afecten als fonaments estètics sobre els que es configura la sensació de pertinença a un col·lectiu determinat, a una nació. Per tant, no estic d’acord amb les veus que diuen que cremant quatre fotocòpies de la família real fem el borinot i no aconseguim res, que un cop cremades ara que?. Que li demanin al funcionari que va posar coll avall la figura de Felip V al museu de Xàtiva, avantpassat d’aquestes persones de les que cremen fotocòpies.
 
Napoleó sabia de la transcendència d’aquests símbols per això quan arribà a la platja d’ Estrasburg procedent del seu primer exili, es va posar l’uniforme d’emperador i un voltor al muscle, ja que no va trobar cap àguila. Per mantenir el voltor en el seu lloc, l’emperador es va posar menjar a l’orella, fet que quasi el deixa sense aparell (auditiu). Napoleó pretenia mitjançant aquest muntatge estètic arribar a l’ànima dels seus conciutadans mitjançant l’explotació dels símbols identitaris de l’imperi francès, pensava que al veure aquesta imatge la gent el seguiria. L’Emperador sabia de la importància dels símbols estètics sobre l’imaginari del col·lectiu nacional.
 
Que passarà quan cremen 150.000 fotos del rei?, que passarà quan 50.000 persones realitzen l’objecció fiscal?, el que passarà no ho sé, el que si que sé, és que els espanyols estan acollonits i veuen que ja qualque cosa està passant, que per molta molla que et poses a l’orella l’àguila, el voltor o el canariet ja ha volat, i si et poses beneit et pica l’ull.
 
De totes maneres, i pel bé de la puresa nacional de la festa valenciana i del principi de legalitat, informarem al Jutge Grande – Marlaska de qualsevol ninot de falla que se sembli al Rei, la Reina o la seva família, no sigui que el cremen. De la llibertat d’expressió no és preocupen, això a Espanya no hi ha cap problema, com tampoc hi ha gays a l’Iran.
 
 
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut