Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Paraula de Stone

|

- Publicitat -

ZP passarà a la memòria dels catalans com aquell bambi que ens va voler vendre la moto, però ja la tenim clitxatada aquesta guineu. Ara vol aprovar els pressupostos generals de l’Estat per al 2008 amb els nostres vots, i a més a més, ens vol deixar incomunicats amb Europa, una dèria molt espanyola. ZP, que no volem anar a Madrid, que volem anar a Copenhaguen!

La xarxa de carreteres i trens de l’Estat va ser projectada pel dictador radialment, com el París de Lluís XIV, amb el punt zero a la Puerta del Sol. Ja som al segle XXI, el Paco ja fa temps que va estirar la pota i l’esquerra espanyola ens diu que són progressistes. Es veu que han entrat de ple al segle XXI, i que volen corregir la anacrònica política del passat implantant xarxes que -com va fer Cerdà amb l’eixample- posin a tothom al mateix lloc.

Publicitat

De moment el que tenim és una infrastructura que no arriba mai, que ho fa pel pitjor lloc, que s’aprofita per cobrir les deficiències cròniques que pateix Catalunya, com aprofitar-lo per fer-hi passar les rodalies. De moment, al baix Llobregat, i a Barcelona, el TGV funcionarà com una nova línia de metro. Encara que no sabem quan, pel 2012 o el 2022?

Però perquè ens hem de sorpendre? Si ja fa un any que es va votar el referèndum de l’Estatut, i malgrat que no és el que volen ni la meitat dels catalans, encara no s’han molestat a traspassar com qui diu ni els títols de les competències, molta reunió bilateral però nuls resultats.

Per acabar d’adobar una setmana que ja ha començat malament, el Barça perdent la lliga davant l’etern rival als darrers deu minuts, el mateix dia que vam haver de patir el lamentable espectacle de la cursa de braus a la Monumental de Barcelona.

Allà on ERC havia proposat traslladar el mercat dels Encants (amb un magnífic projecte d’arquitectura per cert) amb gran consesn per part de la ciutadania, allà van organitzar un bon circ diumenge. Armb la complicitat de La Vanguardia (un diari que s’ha d’evitar comprar i que va dur a la seva capçalera el subtítol d’Espanyola durant un temps), que va estar durant tres dies anunciant tan lamentable espectacle polític -no ho oblidem d’esport res o d’art com li diuen- amb unes capçaleres lamentables. Encara no han paït la declaració de Barcelona, ciutat anti-taurina que ERC va aconseguir fer aprovar pel consistori de la ciutat.

I parlant d’ajuntaments, dissabte es van constituir amb un ventall de pactes per a tots els gustos, alguns francament surrealistes. Em sembla que a hores d’ara, tots els partits polítics catalans han deixat enrere la castedat, i que tiri la primera pedra qui estigui lliure de pecat!

Sortosament, la setmana toca a la fi; s’acosta Sant Joan i els Stones actuen a Montjuïc. Sempre sembla que sigui el darrer cop, una servidora per si de cas, anirà a veure als nois a l’estadi i alhora oblidar tanta medicritat.

Paraula de Stone!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut