Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Del Barça al món i no pas del Barça a Espanya

|

- Publicitat -

Avui al voltant de dos quarts d’una del migida s’han donat a conèixer els tres futbolistes finalistes a la Pilota d’Or. Cal recordar que la Pilota d’Or és aquell guardó que tria el millor jugador de l’any i que fins l’any passat era decisió dels periodistes de France Football, però que a partir d’aquest any, s’ha fusionat amb l’anomenat FIFA World Player. Premi desaparegut, on hi votaven i decidien els entrenadors i capitans de les seleccions d’arreu del món.

Així doncs, abans de dinar, hem rebut l’excel·lent notícia de saber que els periodistes de France Football juntament amb la gent del futbol de debò, seleccionadors i capitans, han votat a tres barcelonistes com a finalistes del premi esmentat. Però allò verdaderament destacable no és exclusivament que el pòdium sigui blaugrana, sinó que per primer cop en la història de l’elit futbolística, tres jugadors esculpits al mateixa planter han ocupat les tres posicions de la cúspide.

Publicitat

Com hem arribat fins aquí? Doncs obrint Catalunya al món. És la metàfora perfecta del catalanisme desacomplexat, integrador i amb vocació mundial i no provincial. Amb una base holandesa, duta a Can Barça per la llegenda viva Johan Cruyff i una gestió catalana. Gestió de cultura del treball, d’humilitat, constància i esforç que Joan Laporta va saber magnificar i comercialitzar durant el seu mandat. Aquest Barça triomfal ens hauria de servir d’exemple per veure que no hem de passar per Madrid a l’hora d’anar a donar volts pel món, ja que els seus valors i exemples només ens posen pals a les rodes a l’hora de captar l’ona de l’excel·lència mundial.

No entenc com encara hi ha gent que vol ser governada i desautoritzada pel hooliganisme xovinista madrileny i en conseqüència pel jacobinisme espanyol. Tan sols cal veure com els darrers dies els webs polític-esportius com As i Marca han estat llençant merda al nostre guru Pep Guardiola, culpabilitzant-lo de l’escàndol en majúscules que la RFEF va crear el darrer dissabte. Recordem que la RFEF li diu al Barça que si no pot agafar l’avió, el partit es suspèn i a cinc hores vista del partit, canvia d’opinió i l’amenaça amb la pèrdua de punts: Alta traïció. Però qui és el culpable per l’amo que ens governa? Doncs el seu anticrist, Pep Guardiola. No hi ha dret que haguem de viure amb l’administració que financem, disparant-nos a matar enlloc de proporcionant-nos sanitat pública. Perquè no ens enganyem, les línies editorials dels dos diaris esportius més venguts de l’estat, són una clavada radiografia ideològica dels votants del bipartidisme espanyol.

Lògicament, emmarcats en aquesta dinàmica de tir al Barça a la qual si hi ha de sumar la manca de visibilitat del president del FCB, (obligant a Guardiola a fer d’entrenador-president-portaveu) que facilita la tasca de la caverna, immersa en el desgast d’imatge de l’entrenador blaugrana sota la màxima de “difama que alguna cosa queda”. No resulta massa difícil percebre que la notícia esportiva del dia -aquest pòdium de la pedrera blaugrana- fa bullir la sang a tots els espanyols irracionals. Només ens hem de fixar en les portades dels diaris As i Marca, que s’han cuidat prou de no posar cap dels finalistes amb la samarreta del Barça. En el web del Grupo Prisa, tots tres barcelonistes amb les samarretes de les respectives seleccions. En el web de Pedro J. una foto de la pilota d’or.

Però tothom tranquil, no ens hem de fixar en Espanya per res més que per electoralitzar el seu hooliganisme amb els nostres amics a convèncer. Per jutjar-nos i tenir capacitat de crítica cap a la nostra gestió, més val que ens fixem en el món. Que per cert, està rendit als nostres peus:

http://www.francefootball.fr/FF/breves2010/20101206_121955_iniesta-messi-et-xavi.html

http://www.lequipe.fr/Football/breves2010/20101206_122018_le-triple-du-barca.html

http://www.gazzetta.it/Calcio/Estero/06-12-2010/pallone-d-oro-tutta-barca-712056863604.shtml

http://www.ole.com.ar/futbol-internacional/podio-seguro_0_385161585.html

http://www.cbc.ca/sports/soccer/story/2010/12/06/sp-fifa-ballon-dor.html

Publicitat

Opinió

Minut a Minut