Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

JOHN LENNON, SONGWRITER

|

- Publicitat -

Des del passat dia 4 d’octubre es pot visitar al Grammy Museum de Los Angeles (Califòrnia, Estats Units) l’exposició “John Lennon, Songwriter” organitzada per l’organització que atorga els premis Grammy i Hard Rock Cafe International, propietària de la cadena de restaurants Hard Rock Cafe que acull una de les principals col·leccions de memorabilia musical del món.

A la mostra, organitzada amb motiu del 70è aniversari de John Lennon, que se celebrarà el dia 9 d’octubre, s’hi poden veure des de manuscrits originals de cançons de Lennon, com la lletra d’Imagine (escrita sobre el paper de carta d’un hotel de Nova York l’any 1971), Beautiful Boy (dedicada al seu fill Sean), God, Working Class Hero o Gimme Some Truth; fins a objectes diversos com guitarres (la seva mítica Fender Telecaster), dibuixos, objectes de roba, premis Grammy (el que va guanyar per Double Fantasy om a millor disc de l’any 1980, i que evidentment no va poder recollir) i videos i fotos que reflecteixen la seva trajectòria musical i vital. En total uns 150 objectes, una part dels quals provenen de la col·lecció privada de la Yoko Ono.

Publicitat

En la línia interactiva que caracteritza les exposicions del museu, el visitant podrà posar-se al comandament d’un estudi de gravació i efectuar mescles i retocs a algunes cançons amb la seva pròpia veu.

A la sortida de la mostra un gran màstil de guitarra serveix de bústia per als missatges i dedicatòries que hi vulguin deixar els visitants. Els millors missatges seran exposats els dia 8 de desembre, data de l’assassinat de Lennon.

La mostra inaugurada el passat dia 3 d’octubre per la Yoko Ono, en un acte restrictiu i selecte, es podrà visitar fins a les acaballes del marz del 2011.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut