Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

50 ANYS DELS BEATLES AL CAVERN CLUB

|

- Publicitat -

El dia 9 de febrer de 1961, avui fa justament 50 anys, els Beatles van celebrar el seu primer concert al Cavern Club de Liverpool. Aquella primera actuació a l’hora de dinar (12:30) va ser la primera d’un total de 292 aparicions del grup al mític local de Mathew Street fins a la darrera aparició el 3 d’agost de 1963 en plena eclosió de la beatlemania.

Fins aquell moment el Cavern era un club dedicat bàsicament al jazz, però a poc a poc s’anava obrint a les noves músiques que tenien ocupats multitud de joves de Liverpool i el Mersey Beat. El rock and roll era la música del jovent, i en aquella primera actuació els Beatles van centrar el seu repertori en versions de la música rock americana, de Chuck Berry a Buddy Holly.

Publicitat

En aquells moments The Beatles eren John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Pete Best i Stuart Sutcliffe.

Als anys 70 del Cavern Club va ser enderrocat per a construir-hi un aparcament, però es fer una rèplica just al costat del seu emplaçament original, que encara avui funciona com a local de concerts i espai d’interès turístic a la ciutat dels Beatles.

Per celebrar aquests 50 anys està prevista una actuació (a les 8 del vespre) del grup resident del Cavern, The Mersey Beatles. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut