Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

MOR ROBERT WHITAKER

|

- Publicitat -

El fotògraf Robert (Bob) Whitaker (1939) va morir ahir a Anglaterra.Tot i que era anglès de naixement va treballar molts anys a Austràlia com a fotògraf professional. Allà va conèixer Brian Epstein durant la gira dels Beatles que el 1964 els va dur a Austràlia i Nova Zelanda. El manager dels Beatles li va oferir feina a la seva empresa de management dels Beatles i altres grups, NEMS Enterprises, de la qual Whitaker en seria director artístic.

Com a fotògraf oficial dels Beatles entre els anys 1964 i 1966, Bob v acompanyar el grup durant les seves gires, als estudis de gravació i durant la seva activitat quotidiana. Tanmateix va prendre les fotos del que hauria de ser la portada del disc americà Yesterday …And Today. Les fotos originals en què es veia els Beatles plens de sang i envoltats per nines decapitades va causa una gran polèmica i els primers exemplars del disc (conegut com The Butcher Cover) van ser retirats i es va editar una portava més inofensiva, obra també de Whitaker.

Publicitat

A banda dels Beatles Whitaker va treballar també amb altres icones de la música rock com Cream i figures com Salvador Dalí, de qui era amic i a qui va fotografiar en moltes ocasions a la seva casa de Portlligat.

L’any 1991 Robert Whitaker va publicar un recull de les seves fotografies amb els Beatles al llibre The Unseen Beatles. Eight Days A Week. Inside The Beatles Final Tour, es va editat l’any 2010 en espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut