Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

MOR EL MÚSIC BIG JIM SULLIVAN

|

- Publicitat -

El prestigiós músic de sessió anglès Big Jim Sullivan va morir el passat dia 2 d’octubre. Sullivan, que havia nascut el 1941 va ser uns dels músics de sessió més sol·licitats a la dècada del 1960 i 1970. Entre d’altres va tocar amb gent com Alexis Korner, Georgie Fame, Donovan, David Bowie, els Small Faces, els espanyols Los Bravos (seva és la guitarra a Black Is Black) i George Harrison. Big Jim Sullivan va ser un dels precursors de wah wah al Regne Unit.

 

Publicitat

Amb el beatle George va col·laborar en el seu primer disc en solitari Wonderwall. Posteriorment va aprendre a tocar els sitar i va poder compartir les secrets de l’instrument amb Harrison.

 

Sullivan va publicar dos discos amb el sitar com a instrument principal. L’any 1968 publica Sitar Beat, que incorpora versions diverses, incloses She’s Leaving Home i Within You Without You. En aquest disc hi col·laboren com a músics acompanyats de Sullivan gent de la talla de John Paul Jones i John McLaughlin.

 

De l’any 1969 és un altre disc que combina guitarres i sitar, Lord Sitar i que també inclou versions dels Beatles: I Am The Walrus, Blue Jay Way i Eleanor Rigby.   

Publicitat

Opinió

Minut a Minut