Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

YOKO ONO EXPOSARÀ UNA OBRA A GIRONA

|

- Publicitat -

El Festival Internacional de Performance i Art d'Acció (FEM) que se celebrarà a Girona, mostrarà una obra original de Yoko Ono, My Mommy Is Beautiful, que es situarà al Centre Cultural La Mercè entre el 25 de novembre i el 19 de desembre.

 

Publicitat

FEM ha programat diverses activitats, com ara performances, exposicions, converses, tallers i projeccions de video entre el 17 de novembre i l'1 de desembre a Girona, Barcelona i Sabadell.

 

La idea original era que la Yoko Ono assistís al festival per afer una performance a Girona, però la seva agenda li ho impedia. Així que va dedicir enviar una obra (que van triar les organitzadores del festival d'entre la mostra que els va oferir la mateixa Yoko Ono). També la Yoko ha enviat un video (per compensar la seva absència) que també es podrà veure a La Mercè. Al video Yoko Ono felicita el festival per la feina que fan de reconeixement del paper de la dona dis l'art advoca també perquè hi hagi més sensibilitat social per temes com la violència de gènere. Yoko afirma que al llarg de la seva vida ha patit diverses formes de discriminació: per ser dona, per ser asiàtica i, ara, per ser gran.

 

My Mommy Is Beautiful és una obra interactiva dedicada a les mares, en el que l'espectador pot deixar escrita una dedicatòria a la seva mare i clavar-hi una foto, un poema o el que li sembli. Són 10 panells que s'enviaran a la Yoko Ono a Nova York.

El video es pot veure en aquesta adreça: http://www.youtube.com/watch?v=2Wt6ECKJVOE&feature=youtu.be
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut