Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

FELIPE GONZÁLEZ

|

- Publicitat -

FELIPE GONZÁLEZ

 

Publicitat
 

 

 

 

Molta gent ha respost a l’infame “carta” que l’expresident del Gobierno español ens ha dedicat als catalans i a on ens ha titllat de nazis, apart d’augurar que seríem com Albània.

Felipe González diu que una Catalunya independent seria com l’Alemanya nazi i l’Itàlica feixista dels anys 30 (i 40), i que Albània (no sé de quin any). En Felipe González podria haver escollit un referent geogràficament més pròxim a ell, l’Espanya de Franco, si, aquell general baixet amb veu efeminada que va alçar-se en armes contra el seu propi país, que va ser responsable d’una Guerra Civil que va durar 3 anys, que durant quasi 40 anys va dirigir una dictadura feixista, ultracatòlica i ultraespanyolista, que va morir al llit i que va ser enterrat en un mausoleu megalític el manteniment del qual costa una morterada d’euros infame.

Aquesta Espanya és la que 40 anys després de la mort del dictador continua mantenint, crec, més de 100.000 persones enterrades als vorals de les carreteres. Felipe González no va fer ni un pas per obrir aquestes foses comunes en els 14 anys durant els quals va ser president del Govern d’Espanya. Espanya ha tingut des de la mort del dictador 6 presidents del Govern de tres partits diferents, cap d’ells va fer res per treure dels vorals de les carreteres els cossos de les més de 100.000 víctimes de la dictadura, cap dels sis presidents del govern espanyol ha fet cap esforç per portar els criminals franquistes davant la Justícia, la Justícia tampoc ha tingut cap interès en jutjar els crims franquistes.

Només en els últims 200 anys a Espanya hi ha hagut mig centenar de cops d’Estat perpetrats per militars espanyols, tres guerres carlines, diversos canvis de règim, una guerra civil i dues dictadures militars (7 anys la de Primo de Rivera i 39 la de Franco). Només ha estat un breu resum dels últims 200 anys de la història d’Espanya.

Afegir que el President Companys va ser detingut a França per la Gestapo (la policia política de l’Alemanya nazi) i entregat als franquistes espanyols que el van torturar, jutjar sumàriament i assassinar. Però per l’expresident Felipe González els nazis som els catalans i molt especialment els catalans independentistes. El paio que va governar Espanya durant 14 anys, incapaç de portar el franquisme als tribunals, que no va obrir les foses comunes plenes de víctimes del franquisme, que no va ordenar el retorn dels documents robats pels franquistes i que no va fer res per anul·lar la sentència de mort al President Companys, assassinat pels franquistes i detingut a França pels nazis, té la barra de titllar-nos de nazis a nosaltres. A parer de l’expresident González això de voler independitzar-nos d’un Estat que empara el feixisme votant és cosa de nazis.

Del passat de Felipe González podem dir que corre per la xarxa una foto de Felipe González – tot i que n’hi ha alguns que neguen que sigui ell – vestit amb l’uniforme feixista i braç en alt.

En els 14 anys que va governar Espanya es van crear els GAL, un grup terrorista finançat amb els fons de rèptils (fons reservats) de l’Estat, que van perpetrar assassinats terroristes. Era l’estil de l’Estat espanyol combatre el terrorisme d’ETA emprant el terrorisme del GAL. I el GAL depenia de Felipe González. Una gent que assassinava i enterrava les seves víctimes en calç viva. Però per en Felipe González els independentistes catalans som nazis per voler votar,se independentistes i voler ser independents.

En Felipe González ha escrit el seu libel catalanòfob probablement des del seu iot mentre la seva parella li posava protector solar a l’esquena. L’ha publicat el molt decadent diari El País, en altres temps un diari (suposadament) d’esquerres, ara una còpia kitsch de La Razón. Que en Felipe González faci catúfols és una possibilitat, el més lamentable ha estat veure Duran i Lleida aplaudint amb les orelles que el comandant en cap dels GAL ens digui nazis.

Felipe González com gran part dels polítics espanyols i molts columnistes espanyols banalitzen el nazisme vergonyantment, per ignorància, per mala fe, o per ambdues raons.

El coneixement en matèria històrica de la majoria dels polítics espanyols i columnistes és nul·la, i són un gran exemple d’allò que es diu que la ignorància és atrevida, i els polítics, columnistes i periodistes espanyols, descomptada alguna excepció, són uns talossos.

Que el senyor X del GAL ens titllés de nazis als catalans és repugnant, però encara és més greu que hi hagi polítics catalans que l’aplaudeixin, especialment vergonyant és l’actitud de Miquel Iceta i d’altres dirigents del PSC, que riuen i aplaudeixen els insults de la vella mòmia (Felipe González) vers els catalans.

Si us plau, deixem de banalitzar el nazisme, estic fins els collons que qualsevol politicastre carallot de les Espanyes sense cap argument contra la independència utilitzi aquest terme repugnant per referir-se a nosaltres.

ADVERTÈNCIA: Tinc activada la moderació de comentaris. Opineu sense faltar el respecte i seran publicats, en cas contrari, no es publicarà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut