Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Una treva unilateral d’ETA?

|

- Publicitat -

Darrera Hora a Gara: Comunciat d’ETA: ETA «asume la importancia de la implicación internacional» y anuncia que «en próximas reflexiones» recogerá «las aportaciones y opiniones que han lanzado los agentes internacionales».

Alguna cosa es mou al País Basc, ho diu gent coneixedora d’aquell país, ho confirma els nervis del Ministeri d’Interior Espanyol, ho confirma alguns gestos del Govern Francès, ho confirma el document signat per personalitats internacionals compromesos amb processos de pau, ho confirma l’acte unitari dels independentistes amb motiu de l’Aberri Eguna d’aquest diumenge, ho confirmant notícies com aquesta que publica el diari GARA, ho confirma les declaracions de Mayor Oreja, i ho confirma les mateixes declaracions del PNB, alguna cosa es mou i alguns ho saben i no en tenen moltes ganes.

Publicitat

El comú dels mortals volem que s’acabi amb la violència i que per una vegada ETA prengui una sabia decisió, i declara una treva fins i tot unilateral que obri el pas a la política per resoldre els conflictes. Sabem que això d’una treva unilateral d’ETA posa molt nerviós al Govern Espanyol, que la política estigui per davant de la violència posa contra les cordes el model imperialista espanyol, i pot facilitar que Espanya es quedi bastant sola a Europa.

Esperem i desitgem que aquest Aberri Eguna signifiqui un camí sense retorn a la violència, que per un cop Espanya es vegi obligada a dialogar, a enraonar, a permetre el dret a decidir dels ciutadans i sobretot que s’acabi amb la violència, tots els demòcrates sortirem guanyant. La nostra nació també.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut