Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Banc Santander regala a Ferrari el que nega a la Generalitat

|

- Publicitat -

Finalment el Conseller Castells, en nom de la Generalitat de Catalunya, ha signat el crèdit sindicat per 1000 milions d’euros liderat per la Caixa i el BBVA, un import que representa la meitat del que va sol•licitar, una evidencia de la difícil situació en que es troba la tresoreria de la Generalitat.

Deixant de banda l’alt cost del crèdit, molt superior al preu que en aquests moment paga Espanya pel seu endeutament, el més preocupant de tot plegat ha estat el fet que el Banc Santander s’hagi retirat i hagi rebutjat prestar diners al Govern de Catalunya. La seva retirada ha estat clau per entendre que el crèdit s’hagi reduït a la meitat; amb la retirada del Santander, altres bancs i caixes han aprofitar per fer el mateix o reduir la seva participació. La reducció a la meitat del crèdit li segueix provocant dificultats a la tresoreria del Govern català, que es veurà obligada a buscar fins a un mínim de 3000 milions més fins a final d’any.

Publicitat

Recordem que el Banco Santander de la ma de Botin, li acaba de regalar 200 milions d’euros a Ferrari per tal de poder contemplar el seu veí Fernando Alonso vestit de vermell. Botin ha preferit regalar a Ferrari 200 milions abans de fer un préstec per una xifra semblant a la Generalitat de Catalunya.

Segur que si fóssim independents, res de tot això ens passaria, fins i tot Botin pagaria gratuïtament per tenir assegut a Ferrari un pilot català. Encara no ets independentista?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut