Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Espanya ens mata

|

- Publicitat -

Formar part de la família espanyola per obligació és d’un cost emocional impagable, sobretot pels catalans i catalanes que estem obligats a tenir passaport espanyol. No guanyem res i sobretot paguem per tot i, a sobre, patim maltractaments.

“La bandera franquista representa al Madrid a EEUU”, és una anècdota però demostra el cost de pertànyer a Espanya, si li afegim el context en el que es troba “el país que ens acull” és per sortir corrents.

Publicitat

Els catalans rebem insults per tots costats, ni ens estimen ni ens volen; més ben dit, per una cosa sí que ens volen, perquè paguem i paguem molt. Ens costa tant i tant ser espanyols que seria preferible ser apàtrides, segurament tindríem consideració de refugiats polítics.

La prova la tenim dia a dia, hora a hora. Tothom s’atreveix amb nosaltres, des del que insulta la nostra llengua i cultura, passant per la classe política espanyola. Tant se val qui mani, uns ho diuen a la cara, els populars i altres ho diuen rient, els socialistes, fins i tot aquest són pitjors, perquè emparant-se en una suposat tarannà democràtic acaben fent més mal que els populars.

Ser Espanyol per obligació és un greu error, qualsevol altra cosa és molt millor. El dia que sapiguem explicar el cost de la nostra pertinença a Espanya tant econòmicament, socialment i moralment, tothom preferirà ser independent. Per aquest motiu, qualsevol indici de corrupció a la classe política catalana es paga doble, per això és necessari que CDC i el seu líder aclareixin els dubtes que tenen al damunt de presumpte finançament irregular, en cas contrari guanya Espanya.

En aquests moments el PSC aprofita la situació per tapar-se les seves vergonyes i, a la vegada, intenta recuperar-se de la desfeta electoral que preveuen les enquestes. Dos detalls: a més cas CDC, més gols per l’esquadra patim, com a prova l’adaptació de la llei de caixes catalana a l’espanyola sense cap queixa i, en segon lloc, la visita de Chaves al President Montilla que ha estat venuda com una gran fita.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut