Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La decadència dels grans mitjans de comunicació a Espanya (1)

|

- Publicitat -

Les empreses editores dels quatre grans diaris espanyols es troben en greu crisi econòmica, sense les ajudes públiques, avui ja no tindríem que aguantar les seves manipulacions informatives. La crítica situació en la que es trobant està portant a una veritable guerra fratricida entre ells, sense cap mena d’escrúpols, tot val per aconseguir enfonsar el contrari.

Parlem d’Unitat Editorial (El Mundo), Prisa (El País), Godo (La Vanguardia) i el Grup Zeta (El Periódico), de moment la guerra fratricida és desenvolupa per les ciutats d’origen, per un costat enfrontaments entre el Mundo i el País i per un altre La Vanguardia i el Periódico, una evidencia de la decadència i de la poca qualitat informativa que donen. Les grans quantitats de diners públics que reben, mitjançant publicitat directe o encoberta els comporten greus hipoteques, les servituds que tenen que pagar els hi comporten pèrdua de credibilitat creixent.

“Prisa contra las cuerdas, el grupo se desmembra” que avui publica el diari de l’odi que dirigeix l’antítesi del periodisme, en Pedro J, és la prova evident d’aquesta desesperació. Prisa està contra les cordes sens dubte, però El Mundo i la resta de les seves empreses està igual o pitjor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut