Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ens han robat “La Caixa” i hem d’estar callats?

|

- Publicitat -

“La Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears, ”la Caixa”, que es va constituir el 5 d’abril de 1904, va ser fundada per l’advocat català Francesc Moragas Barret, amb el suport de diverses entitats de la societat civil catalana (És estrany que al web no es citi quines són aquestes entitats).

Es va crear amb la finalitat d’estimular l’estalvi i la previsió, uns objectius que avui podrien semblar únicament financers però que, en aquell context històric, constituïen un clar instrument per aconseguir que les classes més desafavorides poguessin disposar de certa autonomia i seguretat en la seva vida familiar. Paraules extretes de la seva pagina web.

Els mateixos dirigents que han mal gestionat “la Caixa de tots” són els que ara gestionaran “el caixabank”, els mateixos que han fet negoci privat dels peatges són els que ara s’han quedat un entitat financera que era de molts i que ara serà d’uns pocs espavilats.

Amb quin dret ho han fet? Han consultat als veritables propietaris de la Caixa, els milers dels seus clients? Han llegit l’esperit dels seus fundadors? Els que han perdut per mala gestió una entitat patrimoni de tots els catalans, poden dirigir aquest procés?

On són els dirigents polítics, sindicals, socials i empresarials d’aquest país? Perquè callen? Perquè no demanen responsabilitats? Com ens poden robar una entitat nascuda de la seva gent?

La sentencia contra l’estatut va obrir els ulls a moltes persones, el robatori de “la Caixa” és la demostració palpable del mal negoci de la nostra pertinença a Espanya, és segurament el pitjor atac a l’economia catalana i sobretot als seus emprenedors i al model productiu català.
Si afegim a tot aquest espoli, el fet que si Catalunya fos estat no ens caldria retallar les pensions ni allargar la nostra edat de jubilació, ens trobem davant una greu ofensiva contra el nostre país, ens han robat un dels elements més emblemàtics del país i sobretot han deixat el nostre govern sense eines financeres, ens roben els diners i ara les nostres entitats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut