Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El veritable poder ha descobert el concert!!!!!

|

- Publicitat -

El consell assessor econòmic què presideix en Salvador Alemany ha descobert el concert econòmic com a mesura per  a sortir de la crisi.El que molts ja van  descobrir  fa  anys,  des d’ERC a  Trias Fargas, passant per  molts  ciutadans, el poder real ho acaba de descobrir. És el millor de tot el document de la cimera econòmica, el lobby econòmic de Catalunya ha descobert la sopa d’all, de totes maneres val més tard que mai. Hem de celebrar-ho.

“el consell assessor constata que Catalunya “pateix des de fa anys un dèficit fiscal excessiu” i que això “afecta el finançament de la Generalitat i empobreix Catalunya”. En aquest sentit, recomana vetllat pel compliment dels acords en matèria financera assolits amb l’Estat, aposten per una actualització “periòdica” de les balances fiscals i també s’advoca perquè Catalunya tingui “un model de finançament propi, com ho és el concert econòmic al País Basc i Navarra”.

Publicitat

En aquest sentit, els experts consideren que Catalunya hauria de poder “recaptar, gestionar, inspeccionar i liquidar els impostos que paguen els catalans i millorar el finançament de la Generalitat”, mantenint una “quota de solidaritat equilibrada” amb la resta d’Espanya. Segons els experts, “aquest model facultaria a la Generalitat a recaptar tots els tributs a Catalunya i, posteriorment, negociar bilateralment amb l’Estat la seva assignació”. El consell assessor demana que els “principis” de la proposta de nou model sigui pactada “amb el màxim consens possible” de totes les forces catalans. Al mateix temps, demanen una nova Llei d’hisendes locals catalana.” 

Bé, però van tard, ara cal que recuperin el temps perdut  i exerceixin el  poder que tenen,   que posin les seves empreses i lobbys de pressió al servei del Govern del President Mas. Catalunya ha de guanyar d’una vegada per totes el poder real, hem de guanyar allò que és nostre.  Ja ho va expressar molt be l’ex conseller Huguet a la metàfora del tsunami;  patim cada any a Catalunya, dos tsunamis econòmics de tradició espanyola, mentre el Japó ha perdut aquest any el 6% del seu PIB pel terrible Tsunami, Catalunya perd des de fa molts anys un 11% del seu PIB per culpa d’una Espanya insaciable amb els nostres diners.

D’una vegada per totes,  és urgent, cal que totes aquelles empreses catalanes que principalment  fan de lobby i viuen del BOE i del diari oficial de la Generalitat, a cop de peatges i concessions, deixin de fer el joc a Espanya i es posin al servei del govern de la Generalitat. Sinó, Sr. Alemany, no hi haurà sortida.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut