Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Què farà el President Mas? Pujol o Duran?

|

- Publicitat -

“Jordi Pujol ja ha votat anticipadament la independència el 10 A” L’expresident de la Generalitat ha explicat a Catalunya Ràdio que ha votat pel ‘sí’ a l’Estat propi aquest mateix dijous.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha explicat aquesta tarda a Catalunya Ràdio que avui mateix ha votat anticipadament en la consulta sobre la independència de Barcelona. Segons ha revelat al programa de Sílvia Cóppulo, el president de CiU ha votat ‘sí’ a l’Estat propi, i d’aquesta manera és el primer expresident català que fa el pas i vota en un dels referèndums independentistes organitzats per la societat civil. Cal recordar que el passat 25 d’abril la llavors segona autoritat del país, l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va votar en la consulta de Reus mentre exercia el càrrec, i s’espera que l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, també s’acosti a les urnes de Barcelona Decideix i dipositi el seu vot a favor de la independència, ja sigui el 10 d’abril o de manera anticipada.

“Duran s’escapoleix de votar el 10-A al·legant que serà a Berlín per motius de feina”
Tots els barcelonins poden votar anticipadament des del 12 de desembre.

Publicitat

El secretari general de CiU i president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat aquest dilluns que no votarà en la consulta independentista del 10 d’abril a Barcelona perquè serà a Berlín per motius de feina. ‘I no m’he inventat jo les dates’, ha ironitzat. Tot i això, Duran -com tots els barcelonins- té l’opció d’emetre el seu vot de forma anticipada des del 12 de desembre en qualsevol dels punts de vot anticipat que Barcelona Decideix ha ubicat en diferents llocs de la ciutat. Duran ha recordat la postura de CiU en aquest tema, donant llibertat individual a cadascú perquè faci el que cregui però sense instar a participar en les consultes des de cap institució. ‘Aquesta no és una iniciativa política’, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut