Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Gràcies Salvador Cardús

|

- Publicitat -

Diu en Salvador que el dia li va portar dos regals: “el president Pujol abjurant de la Constitució espanyola. I de propina, el mateix dia, Oriol Junqueras era convidat al Cercle d’Economia, on donava una lliçó a l’empresariat sobre els veritables interessos econòmics del país. Diuen que Salvador Alemany va comentar que era una de les millors conferències que havia escoltat de feia anys.”

Per a continuació afegir: “Però l’alegria dura poc a casa del pobre, i la setmana que havia començat tan bé, va acabar amb un anunci preocupant del secretari general del PSC, Pere Navarro, i una desconcertant entrevista al president Artur Mas al Magazine de La Vanguardia “

Publicitat

Salvador Cardús fa un exercici brillant i contundent en aquest article al diari ARA, “Passos endavant, i endarrere.”

“Pere Navarro, en vigílies d’explicar la seva alternativa al pacte fiscal -el “pacte fiscal federal”-, assegurava que calia buscar una fórmula “que evités frustracions”

“I Artur Mas trobava que parlar d’independència “és antic”, perquè avui dia s’és interdependent.

“¿estaria d’acord Pere Navarro a dir que no es pot exigir el final de la violència de gènere perquè, com que és molt difícil d’aconseguir-lo, generarà frustració? El que és frustrant és ser objecte d’aquesta violència, com ho és l’actual espoli fiscal. De fet, no se m’acut res més frustrant per a un país que haver-se de deixar robar gairebé el 10 per cent de la riquesa que és capaç de generar amb el seu treball, posant en risc la seva pròpia supervivència nacional, indestriablement lligada al benestar social que hauria de garantir i que li dóna sentit.

“Com es pot ser interdependent sense independència, president Mas?

“Per seguir amb la metàfora que fa servir Mas a l’entrevista, quan els fills s’emancipen de casa no cal que repudiïn els pares, esclar, però en cap cas se’n van per compartir les respectives sobiranies domèstiques. M’agradava més el Mas de Le Mond e, el Frankfurter Allgemeine o el Financial Times que aquest.”

un article per emmarcar

Publicitat

Opinió

Minut a Minut