Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CAL demana fermesa al govern a l’hora d’aplicar la llei del cinema

|

- Publicitat -

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) insta la Generalitat a defensar amb fermesa la llei del cinema després que el president José Montilla anunciés ahir que està obert al diàleg amb els exhibidors per “incorporar-hi millores”. La CAL troba inaceptable la pressió del Gremi d’empresaris de cinema de Catalunya, que dilluns tancaran 74 sales en protesta per la nova llei, tenint en compte que fins ara l’oferta de cinema en català tot just arribava al 3%.

L’entitat considera que la llei posa les bases per a normalitzar la llengua catalana en un àmbit on fins ara era residual i atribueix els recels dels empresaris a la manca de sensibilitat que tenen envers la llengua propia del país. En aquest sentit, recorda les traves que les grans productores i distribuidores nordamericanes van posar per impedir que el projecte de l’exconseller de Cultura, Joan Maria Pujals, de començar a normalitzar el català al cinema tirés endavant.

Publicitat

També recorda que el Grup Balaña va donar suport econòmic a Ciutadans en les darreres eleccions al Parlament amb l’objectiu d’impedir mesures en defensa del català. La CAL tampoc vol desaprofitar l’ocasió per posar de manifest que a la resta dels Països Catalans, veure una pel·lícula en català és una quimera. Davant d’aquest escenari, la CAL fa una crida a la societat catalana a assistir el proper dilluns a aquelles sales de cinema que no facin vaga i no descarta impulsar amb altres associacions mobilitzacions perquè es respecti la llei.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut