Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La Trempera

|

- Publicitat -

“Enlairar Catalunya”. Aquest és l’objectiu de Convergència i Unió. Aquest és el missatge que vol fer arribar a la població per tornar a conquerir una Generalitat que se li resisteix fa set anys. La coalició vol tornar a “fer trempar els catalans”, que segons les últimes enquestes del CEO estan cada cop més insatisfets amb els seus governants. Un missatge que en el seu dia, l’any 1980, l’expresident Pujol ja va utilitzar amb molt bons resultats. En concret, un 29,1 % dels enquestats, n’està fins el capdamunt d’uns partits que no es preocupen pels problemes reals de la gent, sinó que es miren contínuament al melic, i ara, que ja ha començat la pre-campanya, es passen el dia dissenyant tàctiques per erosionar el seu adversari sigui company o no de viatge. Poc importa que determinades actituds siguin incoherents, poc importa que l’esquizofrènia dels dirigents estigui afectant a l’opinió pública.

Una clara mostra és la darrera contra programació dels socialistes, que van voler “fer una pixarradeta” a finals de setmana per marcar territori davant la seva bèstia negra: CiU. Zaragoza i els seus van voler fixar l’agenda mediàtica i van presentar el “temps difícils, gent seriosa. President Montilla”, abans que la coalició aparegués amb el “començar il•lusiona”. Els socialistes marquen paquet venent realisme, feina feta, i amaguen les seves sigles darrere la imatge de Montilla, el gran gestor. Els convergents mobilitzen amb aires de canvi i amb una estratègia on el més important és la política que es fa amb la gent. El joc és en marxa, i ja s’han omplert les planes dels mitjans de comunicació, però algú recorda el CEO?.

Publicitat

S’ha pensat realment en els ciutadans?. Tindrà raó el senyor Alfonso Guerra quan diu que els polítics catalans sembla que visquin el l’estratosfera?. La veritat és que poden viure a Júpiter, Neptú o Saturn, però tenen clar que faran la campanya dura, duríssima on tot val i l’objectiu és esgarrapar la bossa d’abstenció, que creix i creix com un globus a punt d’enlairar-se. Qui conquereixi aquesta abstenció, s’asseurà a la Plaça de Sant Jaume un altre cop.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut