Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El nou partit d’Ada Colau neix tort

|

- Publicitat -
L'embrió del nou partit d'Ada Colau ja està registrat al Ministeri de l'Interior espanyol. La nova formació que encara no s'ha materialitzat ja acumula polèmiques com l'ús exclusiu del català menyspreant l'occità o oblidant l'esperit de ruptura amb el règim del 78 per “activar processos constituents que reforcin mútuament tant a Catalunya com Espanya”.
 
Però ara ens referim sobre la insistència de les esquerres més recalcitrants i populistes que s'han entestat a modificar la llengua pervertint-la (des del punt de vista acadèmic, tal com explicava la lingüista Maria Carme Junyent, per exemple) i a afegir-hi innecessàriament el plural femení a tot.
 
I el nou partit d'Ada Colau ja neix tort en aquest sentit. S'ha registrat amb el nom de “Comuns”. La pregunta és obligada: i les “comunes”? És del tot possible que l'oblit sigui del tot intencionat. Segons la primera definició que ens ofereix el diccionari (la segona fa referència a les societats hippies) és que les comunes eren uns “vàters sense aigua corrent ni amb connexió a cap claveguera”, vaja, un femer col·lectiu habitual en masies i pobles.

Poc fi, segurament, almenys per començar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut