Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La constitució, més sagrada que la bíblia.

|

- Publicitat -
“El primer ministre britànic, David Cameron, ha defensat l'acord dient que 'els escocesos van votar un govern que té en el programa electoral un referèndum i no podem pas obviar-hi'. I encara va ser més clar: 'No es pot retenir un poble contra la seva voluntat.”

Aquesta és l'essència de la democràcia, un concepte que mal usen els feixistes que defensen una constitució antidemocràtica, que no permet la seva adaptació en els canvis de la societat i en la voluntat del poble, en aquest cas el català. 

El 25-N serà un primer pas cap al referèndum, guanyi qui guanyi. El poble català decidirà ja sigui legalment o il·legalment. Les lleis les fan els homes i no pas un déu que no existeix. I si bé l'estat espanyol té una constitució feta al 78, abans en va tenir d'altres i no per això va provocar cap apocalipsi mundial. Si ens fixem en els mestres democràtics europeus, que haurien de ser un bon exemple per l'Estat espanyol (un país molt nou democràticament), veurem que han patit moltíssimes modificacions constitucionals, amb l'ànim de respondre a les necessitats del seus ciutadans. 

Publicitat

En canvi, cec i tossut com un toro, el govern espanyol s'escuda en una constitució dictatorial escrita -no oblidem- en temps de transició d'una dictadura a una incipient democràcia, que ha esdevingut en un sistema corrupte amb una llei electoral injusta que empara el bipartidisme i exclou els partits minoritaris. 

No és cap excusa, senyors peperus, vetar l'opció a decidir amb la mà sobre una constitució, un text que comença a ser més sagrat que la seva bíblia (I vet aquí que fins i tot la bíblia ha patit modificacions!!!).

No estem dient de proclamar la independència, sinó de preguntar al poble català què vol pel seu futur, si seguir dins un estat que no ens estima gaire o prendre un diferent camí amb un estat propi. El resultat del referèndum, haurà de ser acceptat per ambdues parts, sigui quin sigui, perquè serà el poble qui ha parlat. I quan el poble parla, sentencia, d'una manera o altra.

Quina mena de govern impedeix que el poble decideixi? Només conec un sistema: la dictadura. Senyors meus, porteu un llast franquista a sobre que no hi ha déu que vos el tregui de sobre!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut