Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’odi no ens duu res de bo

|

- Publicitat -

Fa anys que sento dir que la independència és una utopia. I suposo que tots vosaltres encara seguiu sentint frases per l’estil. Aquesta afirmació és una afirmació conformista, derrotista, interessada i molts cops fruit de la ignorància i la manca de superació. Jo parteixo de la màxima que en aquest món tot és possible mitjançant l’esforç, la constància i la unió.

Tinc una concepció molt particular del desig d’una Catalunya independent. Quan miro al voltant, veig bàndols, molts bàndols, tant de castellans com de catalans que opinen sobre el tema tot llançant-se la porqueria per sobre. Aquestes escenes polítiques i socials evidencien que no duem el tema de la independència de la millor manera, si més no, no el tenim ben focalitzat.

Publicitat

Jo només miro enrere i m’impregno de l’esperit català que hem heretat amb les nostres tradicions. La sardana i els castells, entre d’altres, ens haurien de recordar com som els catalans: solidaris i sempre fent pinya. Els nostres valors de cohesió no haurien d’embrutar-se d’odi cap a un país que no permet que siguem independents, que siguem el que volem ser.

Hem d’enfocar la independència com una necessitat d’identitat pròpia i no com un rebuig cap a l’Estat Espanyol. No és que no vulguem ser espanyols, és que en realitat ens sentim catalans. Els qui menyspreen el sentiment d’independència catalana és perquè no són el prou generosos com per deixar que els demés siguin el què vulguin ser. L’ego els tapa els ulls i no veuen més que un atac a l’espanyolisme quan en realitat es tracta d’una reivindicació d’un sentiment pur, honest i lícit de tot un poble que ha lluitat i ha patit molt. Però el fet que hi hagi gent que no entengui aquest sentiment, no ens dóna cap dret a l’odi. Nosaltres hem d’estar per sobre de tot això. Hem estat sempre els mestres de la península i molts cops els mestres d’Europa sencera. Som un poble petit però amb molt de suc. No ens embrutem les mans amb el què no val la pena.

Lluitem per la nostra fita amb la raó, que la tenim.

Carolina Ibac Verdaguer
http://somniturquesa.com/
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut