Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

CARTA OBERTA AL MOLT HONORABLE PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

|

- Publicitat -

Els sotasignats, tots ells treballadors (funcionaris i interins) de l’Agència Tributària de Catalunya, ara, Tributs de Catalunya, us sol·licitem una entrevista arran de la notícia apareguda al diari ARA, el proppassat 25 de març d’enguany, per a manifestar-vos el següent:
 
Ens sentim escarnits, ja que després de portar anys amb contractes d’interinatge perquè no es convoquen oposicions, llegim al titular del citat diari que l’estratègia del Govern “busca talents dins l’Agència espanyola”. Per ventura, significa això que a Tributs de Catalunya no n’hi ha de talent? Què cerqueu gent amb experiència perquè nosaltres només gestionem la “xocolata del lloro” en matèria tributària? I qui féu aquesta pèssima negociació de transferències? Abans de convertir-vos a l’independentisme, no erau vosaltres, els autonomistes, grans venedors de fum, els qui proclamàveu que les cireres  les havia de remenar Madrid? Tanmateix, si des del 2012, els catalans ens llançàrem al carrer, tot reclamant-vos la Independència de Catalunya, per què no començàreu a formar catalans especialitzats en la matèria? Penseu que és de rebut que, segons el diari, se’ns digui: “Una drecera per poder formar un equip prou competent en poc temps, sense haver-ho de fiar tot a una formació massiva i a corre-cuita de nous especialistes, consisteix a fitxar cervells de fora”. Qui demostra aquí tenir poc cervell en tant no ha sabut preveure les necessitats del país? D’això se’n diu talent directiu?
És just que després de suportar, com és el nostre cas, reduccions d’horari i sou, llegim a l’ARA que per a seduir als funcionaris de l’hisenda estatal dirigents de CiU i ERC coincideixen a subratllar dos factors: “qui desitgi fitxar per la Hisenda catalana pot sentir-se atret tant per una millora retributiva com per un “compromís de país”. Més bon sou i implicació en la construcció d’una estructura vital”.

Després d’això, se’ns suggereixen uns quants interrogants més, malgrat no gaudir del talent que la situació reclama: Seduireu als funcionaris de l’estat que cobren 14 pagues i no tenen retallades de sou ni drets, oferint-los 13 mensualitats i les mateixes retribucions nostres? Si els que vinguin, accepten semblants condicions laborals, voleu dir que fitxareu massa matèria grisa? És perquè us sortim tan baratets que se’ns valora tan poc a nosaltres? Així, hi ha diners per a pagar a segons qui? L’esforç que fem nosaltres, no per l’estat que hem de construir, sinó perquè funcioni mínimament el nostre mini-govern autonòmic actual, quan complim amb la nostra feina talment com si no ens haguessin pres ni un cèntim, no significa res per a vós i la resta de l’executiu? Aquest capteniment no mereix ni el mínim reconeixement?

Publicitat

D’altra banda, aquests superdotats què gestionaran? El cobrament de les multes del pipi-can? A més, la Catalunya independent ha de calcar el sistema tributari espanyol que tant odiem? Posats a contractar cervells, no podem fer venir americans o anglesos? No ens podem emmirallar en sistemes més transparents i democràtics? Els talents reals que han hagut de foragitar-se de Catalunya per a no podrir-se en aquest magma franquista en el que vivim i que vosaltres vareu possibilitar, per què no es reclamen que tornin? Creieu que un Sala-Martin no seria capaç de crear un nou sistema, bo i aportant idees més renovadores i modernes? Per començar, segur que mai se li hauria acudit posar-li el nom de “Tributs de Catalunya”? No heu trobat encara cap portent que us hagi dit que el mot “tribut”, segons els diccionari Fabra, significa: “Contribució que una nació paga a una altra com a reconeixement de submissió”? Així, doncs, amb la Independència de Catalunya hem de seguir sotmesos a altri? Quina Independència ens esteu preparant? Que el nom no fa la cosa? Però contribueix de forma rotunda. Voleu fer la prova? Per què no rebategeu aquesta estructura d’estat dient-li “Administració de béns comunals”? Els treballadors d’aquest ens, amb aquest nom, tindran clar que tan sols vetllen pel patrimoni del comú i estan molt lluny d’ésser els seus propietaris! D’aquesta manera, ens sentirem “amos i socis en la riquesa que produïm”, per tant,  deixarem de sentir-nos espoliats, fiscalitzats i maltractats per uns “tributs” que, adés i ara, tan sols volen recordar-nos que, els catalans, només som uns “esclaus que estem per a pagar i callar”. I, gràcies, a tota la matèria grisa que concentra el nostre mini-govern i que porta trenta-cinc anys fent el negoci d’en Robert i les cabres, ara, ja han aconseguit malpagar-nos per la feina que fem!!! Això sí, a l’hora de “comandar-nos” vindran els “funcionaris de l’hisenda espanyola” perquè aquí no en sabem!

Tot plegat, ens fa pensar: “voleu dir que no esteu preparant una dependència que dins la Independència ens permeti tenir una interdependència que faci Catalunya menys dependent?” Heu entès res? Doncs, així estem nosaltres! És per això que, els sotasignats, volem tenir una entrevista amb vós que ens permeti, sobretot, saber com arribar a ser gent de talent en un país dirigit per tant mediocre!

Bo i esperant la vostra resposta, us saluda cordialment,

Carta signada per 57 funcionaris i interins

Publicitat

Opinió

Minut a Minut