Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La vida de Miquel Quintana perilla a Can Brians

|

- Publicitat -

La seva família assenyala Germà Gordó com a responsable de l'empitjorament del seu estat de salut per demorar deliberadament el tercer grau que li correspon per Llei

La família de l'ex-conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Miquel Quintana ha denunciat avui que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya dirigit per Germà Gordó està demorant deliberadament els tràmits amb Instituciones Penintenciarias per concedir-li el règim de semi-llibertat (tercer grau) que li correspon per Llei.

Publicitat

En aquests moments, Miquel Quintana, de 64 anys, es troba reclòs en una cel·la de 10 m² als barracots del Centre Penitenciari de Can Brians-I que comparteix amb dos presos comuns més. S'hi està reclòs durant 16 hores ininterrompudes al dia. Es dóna la circumstància que Quintana pateix un delicat estat de salut atès que ha sofert sis ICTUS i requereix d'un tractament molt acurat de Sintromb. No obstant això, la mala gestió del Departament dirigit per Germà Gordó ha impedit que els serveis mèdics de la presó disposin del seu historial clínic tres setmanes després del seu trasllat des del Centre Penitenciari de Zuera (Saragossa), on complia condemna fins ara.

La família denuncia que aquesta situació ha comportat un empitjorament de l'estat de salut de Miquel Quintana en les darreres dues setmanes amb episodis de taquicàrdies que s'han sumat a un quadre de depressió i una notable pèrdua de pes (prop de 10 kg). És per aquest motiu que la seva família i cercle d'amistats més proper pateixen per la seva vida.

Miquel Quintana fou condemnat a 3 anys i tres mesos de presó per un delicte contra la salut pública després d'ésser acusat per la Guàrdia Civil de transportar haixix al dipòsit de benzina del seu vehicle durant un viatge de negocis al Marroc. Quintana sempre ha negat els fets i ha afirmat haver estat víctima d'un engany. L'ex-conseller nacional de CDC i antic membre del Gabinet de l'ex-alcalde Lluís Recoder a l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha destacat per ser un dels bloguers sobiranistes més influents en l'esfera política catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut