Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

PRESÓ PREVENTIVA SENSE PROVES per #SergiLlibertat #CanVies

|

- Publicitat -

La família, companys, amics i totes les persones de l’entorn d’en Sergi R.O. ingressat  des  del passat divendres 30 de maig a la presó de Can Brians
1, acusat de desordres públics amb motiu de les mobilitzacions que s’han produït a rel del desallotjament i enderrocament del Centre Social de Can Vies i ÚNIC dels detinguts al que se li ha ordenat presó preventiva, volem manifestar la nostra indignació i donar a conèixer a tots el mitjans els detalls de la seva detenció.
Abans de tot volem senyalar que en Sergi és una persona sense cap tipus d’antecedents, que mai s’ha vist involucrat en cap conflicte, ni està relacionat amb cap grup violent.

Per el contrari es un jove compromès amb els valors de la convivència, solidaritat i cohesió, com ho demostra dia a dia a través de la seva feina com auxiliar d’infermeria i la seva activitat dins el si dels Castellers de Barcelona, on ha desenvolupat una gran tasca en benefici d’aquesta entitat des del 2005.

Publicitat

Actualment treballa a l’arxiu històric d’aquesta entitat de mes de 45 anys d’antiguitat per actualitzar-lo i donar-lo a conèixer.

Per un altre part al 2010 va ser el promotor  i fundador de la Penya Barcelonista dels Castellers de Barcelona, anant a diferent actes per tot el país.

El dimecres dia 28 de maig, com moltes altres persones, va assistir a la “cacerolada” i  manifestació convocada al barri de Sants en solidaritat amb la causa de Can Vies.

Tot el seu entorn  coneix perfectament que el Sergi mai no ha participat en els disturbis que de vegades es produeixen en aquest tipus d’actes i els quals ell rebutja.

Quan va acabar la manifestació va decidir anar a fer un veure amb un altre company a un bardel propi barri de Sants.

Al sortir del local i dirigir-se cap a casa, de camí al metro, es van trobar amb una situació de caos i amb les patrulles d’antidisturbis que tancaven l’accés a diversos carrers, per lo qual va pujar pel carrer Blanco, on, quan mantenia una conversa amb un veí, va començar una càrrega policial en aquest mateix carrer, on de manera aleatòria i sense cap fonament va ser detingut.

Va ser llavors quan el van portar a les dependències de la comissaria de les Corts, on van estar fins divendres 30 de maig, que van se posat a disposició judicial a la Ciutat de la Justícia.

Diversos testimonis que es trobaven al lloc dels fets afirmen que en Sergi no realitzava cap acció delictiva i només es disposava a tornar a casa amb la seva família.

Totes les persones encausades pels fets de Can Vies que van prestar declaració el divendres 30, ho van fer en un dels tres jutjats de guàrdia, excepte en Sergi que per motius d’aglomeració d’expedients va ser l’ÚNIC detingut que va declarar al Jutjat número 13, el jutge del qual Sr.JUAN ANTONIO RAMÍREZ SUNYER, per donar una lliçó i un exemple a la societat,i, sense entrar a valorar ni tan sols els càrrecs que se l’imputaven, mínims en comparació de molts dels detinguts, va ordenar PRESSÓ PREVENTIVA acollint-se al  risc de reiteració del delicte, (o sigui, per evitar que tornés al lloc del conflicte), mesura la qual, es completament desproporcionada per al delicte que encara sent completament fals, se li imputa i tenint en consideració que el judici no es celebrarà fins el  proper mes de gener de 2015.

Per tot això ens trobem amb una persona que no ha comés cap tipus de delicte i que de forma totalment fortuïta, a passat a ser el “cap de turc”, exemple i escarniper a la societat, fruit d’una decisió completament desmesurada del jutge del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Per tots aquests malaurats esdeveniments la família ens hem vist amb l’obligació moral d’aclarir les circumstàncies que giren en torn de la seva detenció i sol·licitem l’ajuda i la solidaritat per part de tothom, perquè d’alguna manera, es miri de fer justícia i aconseguir que en Sergi surti de la presó tant aviat com sigui possible.

Gràcies a tothom per la vostra ajuda i col·laboració.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut