Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La crisi d’ERC a Reus

|

- Publicitat -

Sóc militant d'ERC Reus i col·laboro amb el grup de treball del ara ex-candidat a l'alcaldia de Reus per ERC. Ara i aquí he decidit compartir amb vostès les meves reflexions sobre el que ha passat recentment al partit.

En primer lloc crec que l'executiva local, a partir del primer dia, tenia ja molt clar que volia fer fora al candidat per posar-ne un altre al seu lloc, fet que ha quedat demostrat de diferents maneres:

Publicitat

1 –  Va pressionar l'Àlfred per a que deixés de ser candidat.

2 –  Van fer venir una persona de l'executiva nacional, només per a demanar-li la dimissió de l'Àlfred, que com és natural va respondre amb un NO rotund.

3 – Els membres de l' executiva van anar trucant a diferents militants (entre ells a mi mateix) per a fer reunions a diferents llocs de Reus, i aconseguir així amb el seu relat posar a més militants en contra de l'Àlfred.

4 – Durant tot aquest temps, cinc mesos, no han intentat i tampoc han volgut fer cap reunió per acostar posicions. Jo mateix, l'Àlfred, i altres membres del grup de treball, ho vàrem proposar. Tenim al grup de treball sis membres de l'executiva actual que no venen mai a les reunions. La seva resposta a dialogar és sempre la mateixa: NO. Amb això s'assemblen al Rajoy.

5 – L'executiva diu que ells manen a dins el grup ERC Reus. Hi estic d'acord, però per manar primer se 'ha de saber, el que vol dir que primer s'ha de saber escoltar. L'Ester diu que s'ha apartat l'Àlfred per motius polítics. A mi m'agradaria saber quins són aquests motius, i crec que a la majoria de militants també, perquè estic convençut que tots els que formem part d'ERC tenim idees polítiques molt clares, amb només petites diferències que no són insalvables.

L'assemblea del 29 de desembre va decidir revocar l'Àlfred. D'acord. Però com va dir l'editorial del diari MÉS del passat 31 de desembre i arran dels esdeveniments ocorreguts recentment, no me'n puc estar de constatar que, tristament, els partits polítics no són de cap manera aquells espais oberts de trobada, d'associacionisme i de lliure expressió que hom imagina de manera teòrica, sinó més aviat entitats amb una jerarquia molt marcada i que la majoria nega sota la falsa creença que és la militància la qui tria als líders.

Per acabar m'agradaria, en primer lloc, demanar als militants d'ERC que no es donin de baixa i segueixin afiliats al partit, i en segon lloc, m'agradaria animar a tots els simpatitzants d'ERC que s'hi afiliïn (els que vulguin, és clar). Només d'aquesta manera podem vèncer a la jerarquia dominant que tenim dins el partit. És molt fàcil, només cal trucar al 618706789.

Mol bon any 2015
Agustí Dosaiguas Jové
Núm de militant: 35.404

Publicitat

Opinió

Minut a Minut