Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

CiU de la Segarra vol hipotecar, sense que se sàpiga, la Comarca durant 10 anys a 500€ per família.

|

- Publicitat -

Actualment, el Consell Comarcal de la Segarra vol fer una obra a corre-cuita, per un valor de 2'5 milions d'€ amb una primera fase inicial d'1 milió € a crèdit.

Si aquest crèdit afecta als 20.000 habitants de la comarca i comptem que una família són 4 habitants, ens costarà 500€ per família, i evidentment aquí falta sumar-hi els costos actuals que també van en augment com: la potabilització de l'aigua, la gestió municipal i l'increment de l'aigua, produït pels mateixos costos fixos dividit per la disminució de m3 servits a causa de la problemàtica de la desconnexió de les granges cap al canal Segarra -Garrigues, cosa que ja ha passat a Sanaüja.

Publicitat

Un exemple clar: els Plans de Sió, amb pocs habitants, pocs pous i moltes granges, el preu de l'aigua de compra al Consell Comarcal els surt a 0,42€/m3 amb un consum de 930 l/habitant/dia. En contra partida, Cervera,que te el segon preu més car de l'aigua de tot Lleida, per darrera Les Borges Blanques,  té molts habitants, i pous, però poques granges i consumeix 116 l/habitant/dia amb un cost de 1,15 € m3. Si els Plans de Sió es quedés sense subministrar granges i per tant es reduís el consum a uns 200 l/habitant/dia, el preu s'incrementaria fins a 0'84€/m3 (preu actual d'Ivorra o Sant Guim de la Plana). Per tant, els rebuts d'aigua dels Plans de Sió es podrien arribar a triplicar.

Des de l'oposició poc i podem fer, només explicar i informar públicament del que s'intenta fer, d'amagat. Que surti a la llum i arribi a tots els ciutadans, familiars, amics i veïns que aquestes hipoteques i decisions es prenen sense cap consens, ni suport de cap grup polític, ni del PP, ni del PSC, ni d”ERC-INSE.

No volem mentides, ni excuses, ni obres que hipotequin la comarca a dos mesos d'eleccions, perquè els responsables seran els qui hi votin a favor!

Que fareu Sr. Adrià Marquilles, Sra. Rosa Maria Santana, Sr. Josep Maria Puig, Sr. Aleix Bochaca. Sr. Miquel Parramon, Sr. Josep Balcells, Sra. Mercè Valls. Sr. Ramon Pintó, Sr. Ramon Villorbina. Sra. Imma Secanell? Ens hipotecareu 10 anys el preu de l'aigua sense cap consens només perquè teniu majoria absoluta de CiU a la Segarra?

En sou conscients que la responsabilitat de dotar d'aigua als municipis és de l'ACA i la Generalitat? Que les obres que es pretenen fer els hi estalviem al Govern a costa de la butxaca dels nostres ciutadans? On son els 11M€ que ens prometia el vostre partit fa uns mesos des d'una cadira de govern? Ara n'hem d'agafar fins 2,5M a crèdit?

On són les subvencions perdudes de CiU pel Segarra-Garrigues? Qui pagarà aquest crèdit si els grans consumidors, les granges, es desconnecten? Ja ho sabem! Totes les persones que vivim a la Segarra.

Per què aquestes obres no són incloses al mateix projecte, ja previst, de la canonada d'abastament Segarra-Garrigues i que ja està licitat?
 
En el que sí coincidim TOTS és que la Segarra ha de tenir aigua de qualitat fins l'últim poble. Doncs, a dia d'avui hi ha alguna població que no hi arriba el servei o la quantitat necessària.

Esperem que us feu dignes de la responsabilitat que exerciu i primeu els interessos de la comarca per sobre els compromisos de partit, deixant de rascar les butxaques dels demés.

Rosa Ribas, regidora de Talavera; Núria Magrans, alcaldessa de Torrefeta i Florejacs; Josep Llobet Condal, alcalde de Sant Guim de la Plana; Pere Solé Vendrell, alcalde de Sant Guim de Freixenet; Ramon Torné, regidor d'Estaràs; Xavier Casoliva, alcalde de Guissona.

ERC-INSE

Publicitat

Opinió

Minut a Minut