Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’1 de desembre, jo seré a Barcelona

|

- Publicitat -

La miríada de problemes que darrerament està patint Catalunya, fàcilment visibles amb els problemes ferroviaris, els talls elèctrics a l’estiu o la pèssima gestió d’un aeroport que tan sols aspirarà a ser una terminal més de l’aeroport de Madrid, ens està abocant a una situació que requereix d’un canvi notable i sever en la manera com s’han de gestionar les nostres necessitats i problemes, però sobretot des d’on s’ha de realitzar aquesta gestió.

Tanmateix està succeint el que havia de succeir: les infraestructures al nostre país han estat durant molt de temps un mer instrument per fer negoci amb una minsa inversió. Tots el fets així ho indiquen: els talls elèctrics, per manca d’inversió; els incidents a Rodalies, per manca d’inversió; les presses per acabar el TAV i els seus efectes, per manca d’inversió de governs anteriors però també actuals i interessos nacionals i polítics; les infraestructures de telecomunicacions, la propera crisi si es compleixen els auguris d’alguns experts, per manca d’inversions, …

Publicitat

Jo, per sort, no sóc usuari de Renfe, ni vaig patir a les meves carns el desastre elèctric d’aquest estiu, però sí que visc a un país que està perdent competitivitat dia a dia, que veu que el major creixement econòmic no s’està donant pas aquí, sinó allà on l’Estat espanyol està invertint més (gràcies als nostres impostos?), que circula per carreteres com l’N-340, embussades i d’aspecte de comarcal de segona i que veu com les solucions no arriben de la capital que està a 600 quilòmetres d’aquí. Clar, seguint amb la broma de’n Zapatero al programa del Buenafuente, les solucions arriben tard i malament, potser en Rodalies. Quina barra!

Per tot això us convido a tots i totes a ser el proper u de desembre a Barcelona, a la manifestació convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir sota el lema "Som una nació i diem prou! Tenim el dret a decidir sobre les nostres infraestructures". Jo hi seré.

David Sanchez Garcia
Jorba (Anoia)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut