Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Kosovo = Santa Coloma de Gramanet

|

- Publicitat -

Quant vam veure les malvestats dels ultres Serbis a la darrera guerra dels Balcans, tots ens vam commoure i enrabiar tant, que vam trobar correcte qualsevol càstig o segregació territorial que com càstig rebés Sèrbia. Fins i tot quant els EEUU,van reduir-los forçant-los a negociar, tots, sense exclusió, vam aplaudir el fet. Era un acte de justícia!

Ara, amb aquelles dures imatges vives a la retina, assistim impassibles a un acte que també creiem just atès el nostre esperit alliberador de pobles.

Publicitat

Però com sempre no ens hem formulat la pregunta correctament: És lícit que una majoria no Sèrbia, que viu a Kosovo, província Sèrbia, vulgui imposar la segregació d’un territori que no els pertany. Seria Com si els habitants de Sta. Coloma de Gramenet, fent us del dret democràtic de la majoria poblacional, en un hipotètic Estat Català, volguessin independitzar el tros i afegir-hi un corredor "natural" amb espanya, per no quedar absorbits o aïllats, (ells ho dirien d’una manera més dura, acord amb ells que farien arribat el cas invers).

Estic convençut, que és un error que tots, com membres de la UE, pagarem, no se si amb molta o amb poca intensitat. El cert es que la independència de Kosovo, provocara el bloqueig polític i econòmic per part de la "ex" URSS, la no integració de Sèrbia al món occidental impossibilitant la seva adhesió a la UE, donarà ales a l’islam dintre d’Europa, enfortira uns satèl·lit sense una orbita definida com Albània, i assentarà les bases d’una propera guerra Balcànica, de recuperació del territori per part de Sèrbia.

L’altra pregunta que ens em de fer és: A qui beneficia tot això? França perd pistonada a la zona, però de ben segur ja ha pactat els negocis necessaris i ha venut un munt d’armes; Alemanya reforça vincles alhora que per presencia que sempre pot recuperar a posteriori, (ha de vigilar els seus moviments a la zona amb el munt de població turca que hi te residint), EEUU, li planta un problema a Rússia a la porta de casa, tot enfortint la seva influència a la zona i fent contents els turcs, Rússia reforça l’aliança secular amb Sèrbia, Albània, que recordem que es un país inventat per Àustria per tapar la sortida al mar de Sèrbia durant la 1a. Guerra Mundial, és un país Stalinista-Islàmic, i amb la independència de Kosovo, sembla com si donessin un pagament a l’islam per que es mantingui quiet en tot allò que toqui als Balcans. Per tant, podem concloure que la UE guanya tranquil·litat i EEUU presència, ho dubtem molt, i en tot cas, si es això, l’error és més gran encara.

Però, i Xipre, perquè protesta?. La seva situació geo estratègica, i la situació de provisionalitat política amb la partició de l’illa en zona Grega i zona Turca, fa que si Kosovo assoleix la independència essent part d’un altre país, s’obri el camí a que Turquia exigeixi el mateix a Xipre. I això a Grècia no li fa tampoc cap gràcia, perill des d’Albània i perill des de Turquia. S’està embolicant molt la cosa.


Eduard Miret

Barcelona

Publicitat

Opinió

Minut a Minut