Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Catalanitzant les Fires de Girona

|

- Publicitat -

Tinc 36 i fins ara mai no havia tingut la possibilitat de sentir ni una sola cançó en català a les atraccions de Fires de Girona. Sempre m’havia vist obligat a viure les Fires empassant-me músiques atabaladores i en castellà.

Estic content que ara, que he començat a anar amb el meu fill a les Fires de Sant Narcís, hagi tingut l’opció de sentir unes cançons amb lletres més adequades i en la nostra llengua. Els qui s’hi hagin acostat i hagin parat l’orella, segur que se n’hauran adonat, sinó fixeu-vos-hi. No ens podem resignar a haver de sentir-nos estranys en la nostra terra, i encara menys durant les nostres festes més populars.

Publicitat

Vull felicitar els responsables de l’Ajuntament de Girona que han apostat decididament per aquest canvi deixant de banda la típica excusa aquella que ‘és que sempre ha estat així i això ja no ho canviarem’. Han deixat clar que les coses es poden canviar i cal que canviïn. Confio que el seu criteri sigui un bon model de referència i que la resta de pobles i ciutats gironines i catalanes també es comencin a posar les piles, que una flor no fa estiu.

Jaume Jordana
Girona

Publicitat

Opinió

Minut a Minut