Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Xarxa d’Alcaldes per la Pau no para de créixer

|

- Publicitat -

D’acord amb el “Bulletin of Atomic Scientists”, avui podem trobar al món uns 26.000 caps explosius. Aquest arsenal transporta l’equivalent al poder explosiu de 454.800 bombes com la que va caure a Hiroshima, que va arribar a matar a 140.000 persones.

Al 2007, la xarxa internacional d’Alcaldes per la Pau “Mayors for Peace” va celebrar el seu 25è aniversari. Aquesta xarxa va ser fundada pels alcaldes d’Hiroshima i Nagasaki durant una Sessió Especial de les Nacions Unides sobre desarmament que va tenir lloc al 1982.

Publicitat

Al 2003, Tadatoshi Akiba, alcalde d’Hiroshima i president d’Alcaldes per la pau, va llançar la “2020 Vision Campaign” amb l’objectiu d’eliminar totes les armes nuclears d’aquí al 2020. A més a més amb la “2020 Vision Campaign” s’han impulsat nous esforços internacionals per a aconseguir la prohibició de les armes nuclears a nivell mundial. Un compromís de la Nuclear Weapon States (Països amb armes nuclears) emmarcat dintre del Tractat de No Proliferació Nuclear (Article VI) i confirmat per La Cort Internacional de Justícia de la Haya el 8 de juliol de 1996.

La “2020 Vision Campaign” ha aconseguit quadruplicar el seu suport des de 2003. El 2 de juny de 2008 la xarxa comptava ja amb 2.277 membres en 129 països.

Totes les persones tenim la responsabilitat de dir NO a un futur amenaçat per qui tenen en el seu poder armes nuclears. Tots els alcaldes i regidors, en representació de la seva ciutat, tenen l’oportunitat d’expressar el rebuig dels seus ciutadans i ciutadanes a un món dominat per la por a l’amenaça nuclear. Poden fer-ho sumant-se a aquesta iniciativa.

El tràmit per a inscriure’s és tan senzill com enviar el Certificat adoptat en el Ple de l’Ajuntament i omplir el Formulari d’Adhesió i, enviar-ho a la seu de la Xarxa d’Alcaldes per la Pau, o bé a l’adreça de correu electrònic xarxaalcaldesperlapau@gmail.com , i ens ocuparem dels tràmits necessaris per a formalitzar l’adhesió.

Raül Barahona
http://xarxaalcaldesperlapau.blogspot.com
http://mayorsforpeace.org

Publicitat

Opinió

Minut a Minut