Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

El moment

|

- Publicitat -

Estem en el millor moment. Tenim la millor oportunitat que mai hem tingut en els últims 300 anys per alliberar-nos d’Espanya, potser per això és tan descoratjador veure com les nostres classes dirigents fan els pepes. Mai, des de 1714, o potser des que Felip II va plantar la Cort a Madrid, havíem estat en tan bones condicions per construir el país que sempre hem volgut. Espanya no només no pot utilitzar l’exèrcit, a més ha perdut tota la credibilitat, ha llençat per la finestra 30 anys d’espoli “democràtic” amb polítiques absurdes. L’Estat està més feble i deslegitimat que mai i no ho aprofitem. És penós. Diem que hi ha crisi, i amb aquesta excusa no fem res. Quan justament l’única solució és fer alguna cosa.
 
A banda que l’Estat propi és l’única sortida a la crisi, la situació és trista perquè els catalans més compromesos, els catalans que en condicions normals donarien vida i riquesa al país, s’indignen, es crispen i ben sovint es desmoralitzen amb raó, per culpa de la política ambigua i egoista de les nostres classes dirigents. Al final, si un para atenció, ha de començar a dir ben alt que el pitjor enemic de Catalunya ja no és Espanya, sinó que és tenir uns líders porucs. Com que continuem actuant frenats i fem l’estratègia de dir una cosa i fer-ne una altra, els hipòcrites i els interessats, la gent que abandona el vaixell al primer cop de mar, és la que més prospera. La gent bona, la gent que no passa per l’adreçador, ha de perdre una quantitat d’energia infame per defensar-se i així les divisions es multipliquen i el talent s’esfuma, per pura ebullició.
 
Voldria fer una crida a tots els qui voldrien viure en una Catalunya sobirana, plenament integrada a Europa. Dediquem els mesos que resten fins al setembre del 2014 a fer possible la independència. És el nostre moment. Deixem d’escoltar els que diuen que ara és un mal moment perquè hi ha crisi -és justament al contrari- i obliguem als que a casa pacten amb l’ enemic a què no només facin  declaracions coherents  quan són a l’estranger.
 
Pensem en tots els canvis d’actituds, en les dinàmiques malsanes que eliminaríem, en la recuperació de la confiança i el dinamisme econòmic que fomentaríem si recuperéssim, per fi, després de 300 anys, la nostra llibertat. Expliquem-ho a la família, als fills, a la parella, comprometem-nos a lluitar per assolir la independència aquest 2014. Som responsables de continuar la construcció de Catalunya. Ara és el moment d’acabar la feina que els nostres avantpassats no van poder finalitzar. Si no ho fem, pesarà damunt nostre la responsabilitat i sobretot pesarà damunt dels nostres líders. Que no es pensin que no ho pagaran, d’una manera o altra.  

Ramon Carner i Alivés.   President del Cercle Català de Negocis

Publicitat

Opinió

Minut a Minut