Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Guerra bruta

|

- Publicitat -
Han esperat a l’última setmana de la campanya electoral. Per fi ha aparegut la campanya de desprestigi i assetjament personal. Quan no hi ha arguments per combatre democràticament a l'adversari, per a alguns l'enemic, es recorre a la seva destrucció personal. Quan no es pot amb les seves idees es destrueix a la persona.
 
Assistim a les campanyes contra la família Pujol, no oblidem que contra Jordi Pujol els hi va funcionar prou bé, contra CDC i en particular contra l’Artur Mas. Per què? Senzill. La seva proposta de que Catalunya esdevingui l’estat numero 28 de la UE toca en el més profund de l’espanyolitat, de dretes i d’esquerres.
 
Com sempre utilitzen un diari per llançar les acusacions, per cert, quan s’acabaran les filtracions d’investigacions policíaques secretes? Per què sempre es filtren als mateixos mitjans? Sempre radicalment anti catalans?
 
No sé que hi ha de cert, però avui no m’importa. No m’importa si el President de la Generalitat té comptes en paradisos fiscals. No m’importa si el seu partit, com tots, s’ha finançat de forma irregular. Els que podien posar fre a aquesta situació no ho han fet quan disposaven de majories absolutes al Parlament de Madrid, que és l’únic que ho pot fer.
 
I no m’importa per dos raons. Primera, perquè aquest President ha iniciat el procés cap a la recuperació de la nostra dignitat, el camí de la llibertat, el procés que portarà a Catalunya a constituir-se en un nou estat europeu, l’Estat català. I jo, personalment, anteposo aquesta meta a qualsevol acusació no provada, i si és certa, tampoc m’importa si ell aconsegueix arribar a bon port.
 
Segona, perquè si és cert, si les acusacions acaben demostrant se, no m’importa perquè el nou Estat català ja passarà comptes als culpables. Aleshores, i no abans, exigiré a la nova justícia catalana que investigui i castigui, si és el cas, les possibles accions penals. Quan siguem lliures, sense ingerències foranies i interessades. A més, els catalans exigirem unes noves lleis de com fer política, economia, sanitat, etc.
 

Quan siguem lliures el nostre País, Catalunya, passarà comptes, no abans. No permetré que una practica habitual, desgraciadament habitual a totes les formacions polítiques, impedeixi la independència. Amb mi que no hi comptin.

Jordi Bages-Querol. Membre del comitè executiu del CCN

Publicitat

Opinió

Minut a Minut