Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

No ploraré per la borsa

|

- Publicitat -
No ploraré per la borsa… ni pel Banc Pastor, ni per cap broker, ni per cap banquer. És clar, l’ús de la violència per part dels manifestants indignats i emprenyats és moralment inacceptable. Tanmateix, sovint tinc temptacions escolàstiques, i tenint en compte el que ha fet la casta financera de coll blanc, la violència dels taurons, em decanto per la teoria del mal menor.
La part positiva de tot plegat, d’aquest temps de desesperances, és que comença a distingir-se els dos camps: els dolents i la resta. Els cobdiciosos, que ens han portat al col·lapse, i un cúmul de gent amb les seves contradiccions, ambivalències, i parts fosques. Tanmateix, legitimats per, com deia D. H. Lawrence al seu poema “una sana revolució”, a donar una coça al carro i contemplar com cauen les pomes.
No ploraré per la borsa… ni pel Banc Pastor, ni per cap broker, ni per cap banquer, ni per cap dels seus gossos guardians. Si cal retallar per algun lloc, comencem pel gremi dels economistes, que o bé han estat uns inútils o uns traïdors a la seva societat. Tot i que sospito que han estat ambdues coses alhora.

Malauradament, com que el seny no sembla imposar-se, és possible que caiguem en una espiral revolucionària. La qual cosa, contràriament als ingenus revolucionaris, no portarà altra cosa que patiments eixorcs i col·lectius, dinàmiques de depravació. La ceguesa dels poderosos serveix el drama.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut