Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Una combinació letal d’incompetència i mala fe

|

- Publicitat -
Si hi hagués un premi nobel de la nocivitat, aquest sens dubte caldria concedir-lo al Partido Popular. Un grup que prové del franquisme, fundat per un senyor de les tenebres, que no només avala els crims contra la humanitat de la dictadura més terrible de l’Europa mediterrània, sinó que connecta directament amb l’esperit de l’antic règim i que en fa enaltiment del feudalisme i la inquisició.
A aquesta colla d’anacronismes, d’acord amb les frases més cèlebres d’un dels seus inspiradors intel·lectuals (el legionari Millán Astray) ha estat un ferm partidari del “Muera la inteligencia!”. És així com es pot entendre la seva política educativa i universitària, aquella que com resava a la Universitat de Cervera, primava la tauromàquia i la teologia com a fonaments científics. Ara, el seu menyspreu per la cultura en general, i el seu odi freudià contra la catalana en particular, es manifesta exhibint el seu ridícul filològic, a l’alçada de la seva kafkiana política econòmica.
Parlant de cientifismes, el PP es va rifar qualsevol consideració científica en anomenar “aragonès oriental” al català, amb un entusiasme semblant a la sobredosi d’eufemismes per no haver de dir “rescat”, tot incloent el tomàquet.

Certament, la principal causa de la decadència hispànica és l’estupidesa. L’estupidesa per acció -les elits espanyoles, descendents d’una noblesa indolent, incompetent i fanàtica estil Esperanza Aguirre continuen manant-  i per omissió -la majoria d’Espanyols ho permeten a canvi de PER, toros i anticatalanisme.
Si les lleis kantianes s’imposessin al Constitucional, el PP estaria eradicat. El més mínim sentit de la justícia i la decència hauria de significar la seva il·legalització. I la seva estètica i capteniment històric és, d’acord amb l’expressió castellana “más feo que pegar a un padre”. Gent que ni tan sols és capaç d’aparentar un mínim de respecte a la ciència, i encara menys a la filologia. Gent disposada a carregar-se qualsevol consideració racional a fi d’exhibir impúdicament els seus prejudicis i menyspreu cultural.
I el pitjor de tot és que encara es queixen quan a Lleida els llencen una mica de fems! Quan ells, amb llur acció quotidiana, són la mare de tots els fems!
És clar, que aquí també tenim sempre disposada a rebolcar-se a la cort per imitar els seus principis classistes…

Publicitat

Opinió

Minut a Minut