Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Contes d’en Jan Bosch 42 Professor interí 1

|

- Publicitat -

Professor interí 1

Primera part

Tot un repte que els alumnes analitzessin i interpretessin les raons dels fets.

Publicitat

Estava convençut d'aconseguir-ho. I tant, que no em faria res canviar les estratègies de les classes i la programació. Gens difícil aixar enrere: no era un padlock. Tampoc volia improvisar.

M'imaginava assolint-ho en aules amb finestres que miressin a la ciutat. Encara que, per estar més concentrats, millor a patis amb pins i pollancres alts, com l'objectiu meu. O bé a patis amb til·lers que produïssin tanta til·la com la necessària per tenir calma. I en cas de rautija, una ampolleta d'aigua a l'abast de la mà.

Alumnes trempats front els que no badaven boca i els que no eren conductuals, encara que sovint ho semblessin a causa de les seves barrabassades que n’apareixien en quantitat i rapidesa. El repte era fer-los raonar a tots. Alhora que coexistissin l’interès professional i la preservació pròpia. Potser m’odiéssim, potser em caiguessin marrons i em trobés en un atzucac: que de tot plegat no resistís pas gaire.

Hi havia fet oposicions quina xerrameca de teoria, amb un tribunal que suspenia molt i que semblava una bèstia de cinc caps disposada a mossegar el nervi jugular de l'opositor. Alguna volta que altra, un dels caps de la bèstia, mentre l'opositor s'explicava, s'arraulia mig adormit o mirava de gaidó a un altre costat, amb pressa vetllada per anar a esmorzar o a dinar i pressa, no tan vetllada, per acabar i cobrar.
Malgrat tot vaig aprovar. Poc sospitava que jo, Enric Saüc i Estornell, m’anava a quedar sense plaça.

Continuarà…

Joan Guerola

Publicitat

Opinió

Minut a Minut