Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Contes d’en Jan Bosch 150 La temptació d’agafar el mòbil 2

|

- Publicitat -

La temptació d’agafar el mòbil 2 (experiment amb narrador equiescent amb dues històries paral·leles)

 

Publicitat

Segona part

En Màrius engega altre cop l'autocaravana sols per avançar un metre més, aleshores torna a aturar el motor que es refreda de mica en mica. Vaja laberint només per travessar una frontera. Sort que anem de vacances, però així i tot, quin merder. Menja trossos de formatge i patates de bossa. Agafa el mòbil, marca el número de la Dolors, tanmateix perd l'interès i anul·la la trucada, ja són ganes de pagar sobrecàrrec per una trucada de tan lluny. El deixa al costat dels mots encreuats i del Sudoku, recolza el cap sobre el volant i recorda de quan l'esperava al parc.

Amb qui estaria ella ara, es pregunta en Màrius. Potser amb l'arquitecte López amb qui anava a muntar a cavall, la portava a les carreres i la convidava a brindar amb xampany. Tal vegada a l'habitació d'un motel fent sexe amb en Lapiedra, un escriptor que l'atordia i l'embadocava amb la xerrameca, però més aviat curt de pasta.  Segons ella follava molt bé i més endavant la feia personatge dels seus escrits. Potser no estava amb l'arquitecte ni amb l'escriptor perquè no li semblaven que s'ajustessin a les seves exigències. La indiferència li creuà la pell.

Va recordar la vegada que ella va venir va venir cap a ell amb un vestit vermell Cacharel i la part superior que traslluïa les tetes exuberants i amb fermesa d'hortènsies. Ell es va aixecar, se li acostà i li féu un petó a la galta carregada de maquillatge.

—Em sento com aquests joves que es besen i fumen un porro —va afirmar ella amb aire primaveral.

—No es comporten bé en públic —van censurar ell.

—S'estimen, no com tu, que no m'estimes. Em fas servir per presumir i per provocar enveja.

—On tens l'anell que et vaig regalar temps enrere?

—Qui sap si me l'han robat.

—Llavors denunciem-ho a la policia.

—Ja n'hi ha prou, tant me fa això. Calla.

Ell va assentir de manera lleu.

Van sortir del parc i van anar a un restaurant. El maître els acompanyà a una taula lliure i els va donar les cartes. Un cop fetes les comandes ella va dir:

—Ahir vas guanyar a la borsa, oi?

—Sí, però no ve d'aquí —va dir en Màrius i li va regalar un altre anell amb la condició que el portés posat sempre. Mentre rebia un petó va notar que els estaven mirant i gaudia que els companys d'empresa l'envegessin.

—Com em retindràs quan em cansi dels regals? —va preguntar amb rialleta de malícia matussera.

Continuarà

 

Joan Guerola

Publicitat

Opinió

Minut a Minut