Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Contes d’en Jan Bosch 174 Xiscles de gavines

|

- Publicitat -

Xiscles de gavines 2

Publicitat

Segona part

S'asseu en un banc al costat de la barana, trepitjat per l'ombra de la nit que l'abrigalla. No oblida que la dona era un dels dos amants amb què havia ensopegat al llit. Se'ls imagina que dormen com marmotes a casa. Fixa els ulls en el fons del penya-segat on la mar palpita i es capbussen les ones. Encara possible salvar l'obstacle trobat. Passa una mica de temps amb les quimeres fins que per fi aconsegueix donar-se la volta en el moment que el Piano bar espargeix notes de jazz. Millor equivocar-se que no decidir.

Com que no arriba a recórrer les cares de la dona i l'amant, en algun moment concret li sembla veure'ls entrar al Piano bar. Ell és un tipus incapaç d'anar a punyalades. Poden ser imaginacions, mai se sap, ja que li costa distingir-los. En un minut determinat abans de mitjanit fuig del calvari que viu i torna cap a casa amb els braços penjant, sense entrar en cap bar de llocs decreixents.

Al seu pas arbres i fanals s'allarguen com iguals alhora que el reverencien. També s'esmorteixen els neons de clubs, discoteques i restaurants. S'apaguen a causa de la desesperança. Les campanes toquen les hores i, encara que els sons rítmics que en altres temps eren manyacs, s'escampen i no els reconeix. S'atura davant la porta de casa, l'obre i encén el llum mentre es passa la mà per les mandibules; vés a saber, igual tot plegat no és més que pura quimera.

Continuarà

Joan Guerola

Publicitat

Opinió

Minut a Minut