Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Contes d’en Jan Bosch 198 Digues-me, que fas aquí? 17

|

- Publicitat -

Digues-me, que fas aquí? 17

Publicitat

Dissetena part

SEC 29 ‑ INTERIOR – CASA FAMÍLIA D’EN GUILLEM – MATÍ

Plou durant el matí. En Guillem és a la seva habitació i, des de la finestra, mira la pluja. Recorda el que li va dir en Jordi, el seu amic poeta, i les repeteix en veu alta.

Guillem (per a si mateix)

A partir de paraules i combinacions entre elles em porten a expressar una idea o un sentiment. No sempre la idea inicial es converteix en idea final. Les paraules juguen amb mi, em condueixen on elles volen.

En Guillem posa música i comença a intentar escriure. No li surt res del seu gust i per això llença el paper.

M’omplo de pena per la llunyania

i trobo a faltar el teu escalf i aixopluc,

però al caliu del teu sexe no et diré no puc

perquè hom se sent bé en la seva sobirania.

SEC 30 ‑ INTERIOR – BANC – MATÍ

Més o menys a la mateixa hora, en Toni és en el despatx amb uns clients.

Client

Hem presentat el nostre cas a un col·lectiu d’advocats perquè, amb altres que es troben afectats per les clàusules terra, el portin a judici.

En Toni

Facin el que vulguin. Que consti que no els estic dient que no ho facin. Tanmateix, presentaré la informació que m’han aportat a una comissió del nostre banc que estudiarà cada cas individualment i els donarà una resposta.

Client

Això tardarà molt i estic quasi segur que ens donaran una resposta negativa o que ens donaran quatre euros perquè callem.

En Toni

Jo no diria tant. Ja els he dit que facin el que creguin millor. Estic convençut que, si esperen, que les respostes del banc seran favorables.

Client

En canvi, si es jutgen els casos de les clàusules abusives de les hipoteques terra que afecten tanta gent, potser recuperarem els diners cobrats de més pels bancs des de 2005. La Unió Europea també afirma que són un abús.

En Toni

I si la sentència no és favorable als seus interessos, i tampoc accepten allò del banc, ho perdran tot.

Client

També podria passar que el banc ens torni els interessos cobrats de més sols des del 2013. Això tampoc no és just.

En Toni

Com que no sé que pot passar, vostès m’acaben de donar permís perquè presenti tota la documentació a la comissió del banc encarregada de portar el cas.

Client

Entesos. Mentrestant, nosaltres anirem pel nostre compte. El que primer ens doni una resposta la valorarem si ens convenç.

El client i la dona s’aixequen i es disposen a sortir alhora que en Toni els acompanya i els acomiada.

SEC 31‑ EXTERIOR / VALL SANT DANIEL (LES GAVARRES) DE GIRONA  / TARDA

Al vespre ja no plou. En Guillem passa per les esglésies romàniques de Sant Pere i Sant Nicolau; la plaça dels jurats sembla que vagi abocant gent que va visitant Temps de flors i les  enviï cap a les dues esglésies. Ell visita les imatges blaves que estan dretes dins de la riera Galligants, en acabat fa amb bici de muntanya el mateix trajecte per la vall sant Daniel que van fer ell i la Carla fa poc. Els horts estan ben regats i els camps tenen basses. Els patis estan plens de roses i amb les primeres mates de ginesta florida. Als balcons i a les finestres, llaços grocs i banderes independentistes. Es creua amb una noia amb roba esportiva negra, en acabant amb un noi també corrent i que porta uns auriculars blancs. No hi troba quasi ningú més perquè està tot moll i el cel torna a amenaçar pluja altra vegada. Mentre torna en un moment dona s’atura i es diu per a si mateix.

Guillem (per a si mateix)

M’agrada la paraula xiuxiuejar. Començaria versos així;

El soroll de l’aigua i els cants d’ocells

em xiuxiuegen el so del teu alè,

Carla.

     Guillem (per a si mateix)

No m’agrada.

Continuarà…

Joan Guerola

Publicitat

Opinió

Minut a Minut