Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La seva democràcia

|

- Publicitat -

Estic fart d'argumentar i discutir. Estic fart d'idees. Estic fart d'intentar convèncer. Estic fart de raonar, d'explicar-me, d'intentar entendre el món polític i les actituds de les institucions i els partits. Com milers i milers (més ben dit, milions) de persones, he dit prou. Agafo la bandera dels fets, i no vull res més que fets, perquè les paraules se les emporta el vent. Vull parlar d'uns fets feixites, plens d'odi, de rancúnia, de mesquinesa, d'absurd i d'insult a la realitat, a la ciència i a la filologia. En un mot, un insult contra les persones i la nostra comunitat, una manera d'insultar totes les persones i les comunitats del món. Perquè, en nom de l'amor a la llengua i a les persones, aquests fets i aquest odi no es tornin a repetir mai més. 

Silenciar Catalunya Ràdio, tancar els repetidors de TV3, prohibir paraules, expressions, llibres de text, manifestacions, vies i consultes. Ofenses, mentides, injúries i assassnats. LAPAO, valencià, balear. Portar als tribunals totes les consultes, programes, propostes, lleis i estatuts que no t'agraden, d'una manera molt pueril. Bombes contra Joan Fuster, la llibreria 3i4, Vincent Andrés Esteller o sindicats. Cremar banderes. Atacar seus i ateneus, l'últim dels quals (a hores d'ara, potser penúltim), el Casal Popular de Sitges, seu d'Arran.

Publicitat

I ningú no paga. Ningú no va a la presó. I, tal com som, ningú demanarà explicacions. Com va passar amb el cas Guillem Agulló, el cas Josep Isanta o el mobbing escolar patit per Èric Bertran.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut