Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Gràcies, Espanya

|

- Publicitat -

Gràcies, Espanya. Gràcies per tractar-nos tan bé. Gràcies per respectar tant el català, Catalunya, els catalans i la nostra dignitat i les nostres aspiracions a viure bé, amb llibertat i amb més autogovern, ara, fa 30 anys i en fa 300. Gràcies per actuar sempre d'una manera tan democràtica, legal, constitucional i sense odi.

Ara se m'acut algun que altre exemple: el que li vau fer al president Sunyol i Garriga, el que li vau fer al president Lluís Companys, el que li vau fer al Camp de Les Corts, el que li vau fer a Carrasco i Formiguera, a Joan Fuster, a Manuel Sanchis Guarner o a Guillem Agulló. O el que li vau fer al jove Èric Bertran, just el mateix any del cas Fresno.També em passen pel cap els tuits catalanòfobs contra la Shakira, contra el Piqué, contra els empordanesos o fent broma dels afectats per l'accident de GermanWings. O dels afectats pel succés de l'Institut Joan Fuster. També se m'acut les campanyes de linxament de gent que, senss ser sobiranista, van voler pactar, dialogar, escoltar i obrir els braços a altres propostes, com ara Pasqual Maragall, José Montilla o Wyoming.

Publicitat

També recordo ara, perquè tothom reflexioni en la jornada de reflexió, els mil insults a Catalunya i al català des de la ràdio, els diaris o la TV de la caverna, les prohibicions de l'estelada, de llibres, de fires, de cançons o de concerts, sobretot al País Valencià, on artistes com Obrint Pas, Cesk Freixas, Brams, Feliu Ventura i molts d'altres han estat i són censurats, castigats i maltractats. També us faran reflexionar els insults del Roncero, d'Intereconomía o de Telemadrid. O del senyor Marhuenda.

Gràcies, Espanya, per fer una política clara, neta, polida, neutral i sense enriquiments personals. Gràcies, Rita, Fabra i Rus. Gràcies, Bauzà, Roldán, Bárcenas i Rato. Gràcies, borbons i gràcies, Cañas, Camacho i Cañellas. Ah, i també gràcies, Mourinho.

Tots vosaltres ens vau marcar el camí.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut