Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cap fre a l’ús del català

|

- Publicitat -

A la rua del pentacampió Marc Márquez, que va tenir lloc dissabte a la vila de Cervera, no va servir de res l’ús del català per part del “speaker” i de tots els locutors de La Xarxa, Marc Márquez estava entestat a no utilitzar el català sota cap concepte. Semblava que l’haguessin pressionat o, fins i tot, amenaçat. Com a mínim, algú li ho va demanar, segur, i podria ser en nom d’algun “sponsor” o dels fans “de fora”. Va ser una decisió tan antinatural com inoportuna, davant de milers de cerverins, cosa que demostra poca cintura per part d’algú tan avesat a encarar reptes i a avançar.

Més que ningú, en Marc, pilot català, hauria de saber que el català és el gran motor de la nostra societat i que cal fer pinya al voltant seu. Cal fer equip, ara més que mai, per fer que l’ús social de la nostra llengua vagi sobre rodes.

Publicitat

Estic segur que en Marc, que amb 5 títols mundials demostra el gran moment del motor català (com Laia Sanz, Toni Bou o Adam Raga), sabrà esmenar aquest error i, deixant enrere falsos tributs a “visitants” i “patrocinadors”, tornarà a ser com sempre, com és ell: normal, humà i natural, com ho va ser la padrina, que sí que es va expressar en la llengua dels cerverins. I els seus fans espanyols, si realment en són fans, ho han de respectar i ho han d’entendre. Si Márquez els dóna títols, com a mínim que tolerin, respectin i valorin la seva llengua, perquè forma part del “pack”. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut