Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Poemestiu i Petit Burg, els únics

|

- Publicitat -

Un any més, arriba l’estiu carregat de propostes culturals, de concerts d’estiu i de festivals de cap a cap dels Països Catalans. Per desgràcia, molts d’aquests festivals ignoren el català o, a tot estirar, el redueixen a la mínima expressió, en una mena de presència (gairebé nul·la) de la cultura local i aborigen com a element curiós.

El que sí que és curiós és veure escenaris tan macos com Peralada, Calella de Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Roses, Manresa i molts d’altres on regnen cantants hispans tan moderns i tan joves com Julio Iglesias, Miguel Bosé, Manolo García, Alejandro Sanz, Serrat & Sabina…

Publicitat

Sort que hi ha gent que fomenta els artistes catalans i els cantants catalans i que organitza festivals en català, amb cartells atractius, de gent jove, de grups moderns i amb un clar accent local, que fa que els festivals arrelin al territori. Aquest és el cas del Poemestiu, el festival de poesia de l’Empordà, que en aquesta segona edició continua apostant pels poetes empordanesos (Ponsa, Bosch, Gil Sora, Martínez, Serrabao, Pagès, Oriol, Perxés…) i alhora compta amb grans estrelles del panorama poètic català (Carles Hac Mor, Ester Xargay, Joan Pinyol, Josepmiquel Servià, David Caño i Ricard Garcia). A més, enguany hi tindrà molta presència la música i la cançó, de la mà de figures com albert Cuevas, Jordi Montañez, Jep Perxés o la cantant anglesa Diane Nussbaum.     

Un altre festival 100 % en català és el Petit Burg Festival, que es fa els dies 20 i 21 de juliol a Burg (Pallars Sobirà), concretament a la Casa de la Coma de Burg (un indret policultural on es pot trobar dansa, cuina i espestacles). El Petit Burg 2012 comptarà amb els cantants següents: Maria Coma, Refree, Joan Colomo, Ferran Palau, Anímic i Inspira.

Perquè tothom es pugui inspirar. I respirar aire fresc. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut