Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La seva democràcia

|

- Publicitat -

A pocs dies de l'estrena del film sobre l'Èric Bertran, cal recordar que, quan manava Aznar (i també ara), la democràcia del PP era la dels exèrcits, les amenaces, els manifestos i les càrregues policials. “Aquesta és la seva democràcia” era un dels lemes més de moda, en una època on tot allò que molestava al règim era prohibit, censurat o portat als tribunals. 

El mateix ha passat amb l'anunci de la campanya que demanava anar a votar, un anunci prohibit i retirat. Per què? Potser per convergent? Doncs, és un anunci que recorda els Jocs Olímpics del 92 (un gran triomf del PSC de l'aleshores alcalde Maragall), l'entrada d'Espanya a Europa (un triomf del PSOE de González) o les primeres eleccions democràtiques. Per tant, jo diria que més aviat és un anunci socialista. Per tant, no entenc per què el PSC s'ha sumat al carro intolerant del PP (i dels ultraintolerants Ciudadanos).

Publicitat

Tal volta l'han prohibit per sobiranista? No crec, perquè parla dels JJOO, on l'única selecció dels esportistes catalans era Espanya, de l'entrada a Europa, que va ser Espanya qui hi va entrar (fins i tot ara ens amenacen amb la possible sortida), d'un que va venir a treballar i va romandre aquí i de la Constitució Espanyola del 78, aquella que ells ara tant defensen.  

D'entre totes les diades històriques de Catalunya, seria un error intentar amagar la més històrica dels últims 35 anys, que va ser l'Onze de Setembre d'enguany. Però això pica, sobretot als aiatol·làs espanyols. Això és democràcia? 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut